Mátyus János: Szinte tökéletes hetet zártunk!

Budafoki MTE

Vezetőedzőnket kérdeztük az elmúlt mérkőzésekről, a válogatott szünet alatti időszakról és a még hátralévő három fordulóról.

„Nagyon sűrű héten vagyunk túl, ahol nyilván az volt a legfontosabb a számunkra, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Az eredményeket tekintve pedig azt mondhatom, ez sikerült, szinte tökéletes hetet zártunk. Először a papíron nálunk talán esélyesebb ETO-t fogadtuk a Promontor utcában, ám végig jól és magabiztosan játszottunk a győriek ellen és bár a hajrában voltak meleg pillanatok, a vendégek kiállítása után végül megérdemelten nyertük meg a találkozót.

Szerdán aztán Szombathelyre látogattunk, ahol az első perctől olyan felfogásban futballoztunk, amely remélhetőleg a BMTE-re a folytatásban is mindig jellemző lesz, bátran futballoztunk, szép gólt szereztünk, ám egy buta hibát és büntetőt követően egyenlített a Haladás. A második félidőben igazi ki-ki meccset játszottunk a hazaiakkal és összességében elégedetten jöhettünk haza.

A legutóbbi, Siófok elleni összecsapás nagyon furcsa volt, kissé hasonlított a Nyíregyháza elleni meccsünkre, ahol az első félidőben a legjobb teljesítményünket nyújtottuk, amióta itt vagyok, a végén mégis kikaptunk 3-0-ra. Ezúttal mi szenvedtünk az első játékrészben, el kell ismerni, hogy az első félórában gyengén játszottunk és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem kerültünk hátrányba. Utána viszont egy taktikai váltást, valamint két begyakorolt pontrúgást követően Jagodics Márk két nagyszerű gólt szerzett, a második félidőben pedig végig kontrolláltuk a mérkőzést és itthon tartottuk a három pontot. Ez mutatja talán leginkább a visszatérő erőnket, hogy egy, a táblázaton nálunk jóval előrébb levő csapatot is le tudtunk győzni gyengébb játékkal.

Most jön egy kis szünet, amit próbálunk majd ugyanolyan hasznosan eltölteni, mint legutóbb. Bár edzőtáborba ezúttal nem megyünk, de naponta több gyakorlással, egy felkészülési meccsel, valamint egy csapatépítővel hangolódunk az őszi hajrára. Az utolsó három meccsen is minél több pontot szeretnénk szerezni, eddig úgy érzem, összességében jól szerepeltünk, méltóképpen akarjuk lezárni az első félévet!”

MÁTYUS JÁNOS

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon