Mátyus János: Töretlen az optimizmusom, de nehéz tavasz vár ránk

Budafoki MTE
Vezetőedzőnket kérdeztük az edzőtábor tapasztalatairól, valamint a tavasszal kapcsolatos várakozásairól.

Minden alkalommal elmondtad, hogy a felkészülési meccseken az eredmény sokadlagos, de azért négy meccsen nem néz ki rosszul a három győzelem, egy döntetlen és a 0 kapott gól…
Optikailag valóban jól néz ki, de óva intenék attól mindenkit, hogy ebből messzemenő következtetéseket vonjon le. Természetesen mindegyik összecsapás hasznos volt, különböző taktikai variációkat tudtunk gyakorolni, ami pedig a csapatrészeket illeti, a védekezésünk nagyon egyben volt és szerencsére rengeteget fejlődtünk támadásépítésben is. A befejezésekkel voltak kisebb problémáink, de ez azzal is magyarázható, hogy Beke Péter betegség, Tischler Patrik pedig egy kisebb sérülés miatt nem volt még 100 százalékos állapotban. A mostani hét arról szól majd, hogy csiszoljunk és javítsunk még egy kicsit játékunkon, hogy aztán vasárnap, a PMFC ellen remélhetőleg sikeresen kezdjük meg a tavaszt.

Az időjáráson kívül minden úgy alakult a horvátországi edzőtáborban, ahogyan előzetesen eltervezted?
Abszolút, továbbra is rendkívül hálás vagyok, hogy lehetőségünk volt ilyen tökéletes körülmények között készülni. Az időjárás valóban nem fogadott minket a kegyeibe, szeles, hideg napokat fogtunk ki sok esővel, ez azonban bárhol, bármikor előfordulhat. Alkalmazkodtunk a szituációhoz – alighanem a bajnoki meccseken is átélünk majd hasonlót, akkor is így kell majd tennünk.

Ha már bajnoki meccsek, ráfordultunk a Merkantil Bank Liga visszatérésének hetére. Továbbra is bizakodó vagy a tavaszt illetően?
Nem vagyok egy földtől elrugaszkodott ember, szeretnék a realitás talaján maradni. Annak ellenére, hogy összességében jó őszt produkáltunk közösen, amióta átvettük a szakmai munkát, továbbra sem vagyunk könnyű helyzetben, így biztosan nagyon nehéz tavasz vár ránk. De aki ismer, az tudja, hogy mindig pozitívan tekintek a jövőbe, így az optimizmusom töretlen!

Mátyus János

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon