Megint Beke Péter döntött, a Dorogot is legyőztük!

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a Dorog együttesét fogadtuk és győztük le Beke Péter góljával 1–0-ra, újabb fontos három pontot szerezve ezzel és immáron a 10. helyen állunk a tabellán.

Soltész István játékára sárga lapjai miatt ezúttal eltiltás miatt nem számíthattunk, Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Jagodics M. (C), Horgosi D. – Horváth O., Németh M., Adorján K., Nándori B., Bíró M. – Bakti B., Beke P.

Az első perceket megnyomták a vendégek, helyzetig azonban nem jutottak. Mi viszont az első lehetőségünket gólra váltottuk a 7. percben: Biro Márk volt harcias az ellenfél 16-osán belül és szerzett labdát két bizonytalankodó védő között, majd a középen érkező Beke Péterhez passzolt, hetek óta nagyszerű formában futballozó támadónk pedig egy szép átvétel után 11 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1–0!

A gól érezhetően visszavetette a dorogiak lelkesedését, átvettük a meccs irányítását és a félidő felénél több lehetőségünk is volt az előny megduplázására, Beke azonban előbb nem sokkal ugyan, de fölé, majd mellé lőtt, Nándori Botond pedig a kapu fölé csúsztatta Németh Márió szögletét. A folytatásban is az történt a pályán, amit mi akartunk, a legnagyobb lehetőséget pedig a hosszabbítás perceiben hagytuk ki: egy kontra végén öt a kettő ellen vezethettünk támadást, Horváth Olivér lapos centerezését azonban Beke rosszul találta el, így Molnár könnyedén fogta meg a próbálkozást.

Ennek ellenére nem lehetett panaszunk az első félidőre, maximum Horgosi Donát sérülése miatt, akit kényszerből Vaszicsku Gergő váltott. Szünetben beállt Kovács Dávid is az egyébként agilisen játszó Bakti helyére, az első nagy lehetőség viszont a Dorog előtt adódott: Szalai került ziccerbe, Gundel-Takács azonban jól zárta a szöget és védte a vendégek támadójának 6 méterről leadott, életerős löketét.

Kapornai szabadrúgásánál, majd távoli csavarásánál megint hatalmasat védett kapusunk, ebben az időszakban nyomtak a vendégek, de szerencsére nem tudtak túljárni Gundi és a védelem eszén. A 70. percben Nándori csúsztatását követően aztán Beke került ziccerbe, támadónk viszont ezúttal sajnos 8 méterről a kapujából kimozduló Molnárba lőtt.

A hajrában aztán mindent egy lapra feltéve támadtak a vendégek, ám továbbra sem találtak fogást szervezett védelmünkön, így megőriztük előnyünket és újabb fontos három ponttal gazdagodtunk.

Merkantil Bank Liga
26. forduló

Budafoki MTE – Dorogi FC
1–0 (1–0)


Budapest, Promontor utca, BMTE Sporttelep, 400 néző. Vezette: Jakab Árpád (Mayer Gábor, Varga Gábor)
BMTE: Gundel-Takács – Horgosi (Vaszicsku, 37.), Jagodics M., Fótyik – Bíró M., Nándori, Adorján, Horváth O. (Györgyi, 89.) – Németh Márió (Kalmár O., 65.) – Beke II Péter (Vasvári, 88.), Bakti (Kovács D., a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
DOROGI FC: Molnár Zs. – Kárász, Lénárt, Preklet, Kotula M. (Hesz O., 41.) – Barna G. (Papp Marcell, 60.), Kapornai, Albert Á. (Lustyik, 86.) – Szerencsi (Szedlár, 41.), Szalai J. (Magyari Sz., 86.), Papp Máté. Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző: Beke P. (7.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon