Nagyot küzdve jutottunk a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé!

Budafoki MTE

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a többek között a Ferencvárost is búcsúztató Iváncsa otthonáeba látogattunk szerdán délután. Bár az első félidőben a hazaiak szereztek vezetést, a második játékrészben megfordítottuk az eredményt és végül megérdemelten jutottunk a negyeddöntőbe!

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőnek szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Jagodics M., Fótyik D., Vaszicsku G. – Csonka A., Oláh B., Németh M., Adorján K., Kalmár O. – Kovács D. (C), Beke P.

Már a második percben gólt szereztünk, Vaszicsku Gergő hatalmas bedobását a legutóbbi, Kazincbarcika elleni bajnokin mesterhármast szerző Beke Péter csúsztatta 6 méterről a kapuba, a játékvezető azonban középen szabálytalanságot látott, így nem adta meg a találatot és szabadrúgást ítélt kifelé. Nem sokkal később megint Vaszicsku taccsa után veszélyeztettünk, ezúttal Oláh Bálint fejelt Varga Ádám azonban szögletre tolta a labdát a léc alól.

A nyomasztó mezőnyfölény ellenére az első negyedórában nem tudtuk megszerezni a vezetést, a 19. percben pedig a hazaiak is eljutottak a kapunkig, egy szögletet követően Gundel-Takács Bence védett nagyot, ám a játékvezető kezezés miatt itt is a sípjába fújt, mi jöhettünk. A folytatásban vérszemet kapott az Iváncsa, kétszer is óriási kavarodás alakult ki a kapunk előtt, ám előbb Jagodics Márk, majd Fótyik Dominik mentett hatalmasat a kapu torkából. A 40. percben viszont sajnos hátrányba kerültünk: egy jobb oldalon futó akció végén a hosszún érkező Bányai Péterhez centereztek laposan, aki közelről a kapu bal oldalába passzolt, így 1-0-s hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Szünetben hármat is cseréltünk: Vaszicsku Gergő, Kalmár Olivér és Kovács Dávid helyett Horváth Olivér, Bakti Balázs és Soltész István jött ki a második játékrészre. A 49. percben Beke kapott jó indítást, betört a 16-oson belülre, ám az utolsó pillanatban egy visszaérő védő tisztázott előle. Az 54. percben viszont jött az egyenlítés: Németh Márió bal oldali szögletét az ötös sarkán Jagodics Márk csúsztatta védhetetlenül a hosszú sarokba, 1-1!

A gól után egyértelműen átvettük az irányítást, Beke előbb egy szép akció végén lőtt nem sokkal fölé 18-ról, majd Horváth bal oldali beadását pörgette centikkel a kapufa mellé 8 méterről. A 67. percben mindkét kapu előtt nagy helyzet adódott: Kovács Sándor kiszorított szögből leadott lövését védte Gundel, az ellentámadás végén pedig Beke a jobb oldali kapufát találta telibe 11 méterről a 16-os jobb oldaláról.

A 82. percben aztán góllá érett fölényünk: Jagodics harcias labdaszerzését követően előre tört a jobb oldalon, majd Bekéhez paszolt, aki a 11-espont magasságában lefordult védőjéről és a kapu bal alsó sarkába lőtt, 1-2!

A hajrában próbált mindent egy lapra feltéve támadni az Iváncsa, védelmünk azonban biztos lábakon állt, így megőriztük az előnyt és sikerünknek köszönhetően bejutottunk a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

MOL MAGYAR KUPA
Nyolcaddöntő


IVÁNCSA KSE–BUDAFOKI MTE
1–2 (1–0)

Iváncsa, 400 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Aradi József, Vörös Dániel)
IVÁNCSA: Varga Á. – Madarász B., Aradi Cs. (Nyul, 71.), Nyilas B., Barta B. (Jova B., 89.) – Kovács Sándor Dávid, Horváth B., Cseszneki – Suszter, Kercsó B. – Bányai P. (Vallejos, 82.). Vezetőedző: Tóth András.
BUDAFOK: Gundel-Takács – Jagodics M., Vaszicsku (Soltész I., a szünetben), Fótyik – Csonka A., Adorján K., Németh M. (Tischler, 55.), Oláh B., Kalmár O. (Horváth O., a szünetben) – Kovács Dávid (Bakti, a szünetben), Beke P. (Horgosi, 86.) Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerző: Bányai P. (40.), ill. Jagodics M. (54.), Beke (81.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon