Nagyszerű győzelemmel kezdtük a bajnokságot!

Budafoki MTE

Tovább tart jó szeriánk a Vasas ellen: a legutóbb Magyar Kupa-bravúr után a Merkantil Bank Liga 2023–24-es idényének rajtján is győztünk az angyalföldi csapattal szemben.

A pénteki szurkolói ankéton több Budafok-drukker is azt jósolta, hogy 1­–0-ra nyerünk a Vasas ellen. Az óhajból, a tippből valóság lett Erős Gábor együttese remekül játszott, és Szerető Krisztofernek a 45. percben szerzett góljával elhozta mind a három pontot Angyalföldről.

Az első félidőben kapusunk, Gundel Takács Bence többször is bravúrosan védett, de kollégájának is akadt dolga, amikor Merényi Ádám lövését hárította, Csapatunk nagyon fegyelmezetten futballozott, s ahogy Erős Gábor vezetőedző meccs előtti interjújában honlapunknak elmondta, soha nem lépünk pályára feltartott kézzel. Most sem léptünk, többször fölénybe kerültünk, s a félidő végén megszereztük a vezetést: Szivacski Donát passzolt rosszul a térfelünkön, Szerető szerezte meg a labdát, a kapu felé iramodott és körülbelül 16 méterről talált a hálóba. (0–1).

A szünetben sokkal többet támadott a Vasas, de eredménytelenül, mert Gundel-Takács két ízben is remekül hárított.A hazaiakat szorította az idő, csapatunk továbbra is nagyon fegyelmezetten futballozott, s a ráadásban majdnem növelni is tudta az előnyét: egy kontratámadás végén Pintér Ádám lövése ment el a kapu mellett.

Így tehát Erős Gábor győzelemmel mutatkozott be a Budafok kispadján, a Vasasnak továbbra is a mumusai vagyunk. A meccs után érthető, hogy az öltözőt szétvetette az öröm.

Folytatás a jövő héten, vasárnap, 17.30 órakor a Promontor utcában az Ajka ellen, amely a nyitányon otthonában 1–1-es döntetlent játszott a Soroksárral.

 

 

Merkantil Bank Liga
1. forduló
Vasas–Budafok 0–1 (0–1)

Illovszky Rudolf Stadion, 2097 néző. Vezette: Rúsz
Márton (Berényi Ákos, Punyi Gyula).
Vasas: Uram – Ódor (Szalai, 77.), Szivacski, Baráth B.,
Deutsch (Girsik, a szünetben) – Rab (Hidi M. S., a szünetben), Berecz (Sztojka,
53.), Urblík – Holender, Novothny, Radó (Hinora, a szünetben). Vezetőedző: Desits
Szilárd.
Budafok: Gundel-Takács – Biró, Lorentz, Fótyik, Kalmár –
Csonka (Horgosi, 83.), Oláh – Kocsis (Pintér, 64.), Merényi (Vasvári,
64.), Szerető (Horváth Olivér, 69.) – Kovács (Elek, 69.). Vezetőedző: Erős
Gábor
Gól: Szerető (45.)

 

Erős Gábor így értékelte a találkozót:

Nagyon boldog vagyok, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot, ez jelentős siker az egy jó ellenfél otthonában. Gratulálok a játékosaimnak, végig fegyelmezettem futballoztak. Megérdemelt a sikerünk, a  győzelmünk nem nyögvenyelős volt, több lehetőségünk is akadt további gólok szerzésére, Szerénynek kell maradnunk, szorgalmasan dolgoznunk, hogy a folytatás is hasonló legyen.

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon