Nyerni kell a Soroksár ellen

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában, hatodik hazai mérkőzésünkön a Soroksárt
fogadjuk vasárnap 13 órakor a Promontor utcai pályánkon.

Csapatunk a válogatott Eb-selejtezői miatti szünetben szorgalmasan készült a bajnoki folytatásra. A múlt hét végén a BMTE-stadionban a szintén NB II-es Gyirmóttal játszottunk felkészülési mérkőzést. Mint ismeretes 2–1-re a vendégek nyertek. Az első félidőben ők futballoztak jobban, a másodikban viszont mi irányítottuk a játékot, sokkal több helyzetünk volt, de azok közül csak egyet sikerült kihasználni.

Pintér Ádám lábáról lekerült a gipsz, elkezdte a rehabilitációt, Kovács Dávid a csapattal és külön is edzett, bokasérülése után előbb-utóbb remélhetőleg már játszhat is.

Vasárnapi ellenfelünk jól kezdte a bajnokságot, majd kisebb visszaesés következett, legutóbb viszont idegenben győzte le 1–0-ra a Siófokot. Jelenleg 14 pontjával a táblázat 11. helyén áll, négyszer győzött, kétszer játszott döntetlent, ötször veszített, 12 gólt szerzett és 13-at kapott.
A legtöbb gólt (hármat) a csapatkapitány Lovrencsics Balázs, a volt válogatott Gergő – aki
felnőtt pályafutását Budafokon kezdte – öccse érte el. Mi, ugye a hetedikek vagyunk, 17
pontot gyűjtöttünk, így fontos, hogy sikerrel vívjuk meg ezt a mérkőzést, hogy ne szakadjunk
le nagyon az élen állóktól. A három pont különbség miatt is nagyon izgalmas mérkőzésre van
kilátás.

Erős Gábor vezetőedző: „A mostani NB II-ben mindegyik találkozó nehéz, ilyen lesz a vasárnapi meccs is. Jó csapat a Soroksár, bár többször két arcát mutatta. Volt, hogy remek teljesítmény után rosszabb következett. A sorsolás úgy hozta, hogy aktuális ellenfelünkkel ők játszottak a mi mérkőzésünket megelőző fordulóban, így a meccseiket nyomon követtem. Remélem, hogy ezúttal győztesen hagyjuk el a pályát, fontos a három pont megszerzése, hogy tapadjunk az élmezőnyre. Érdekes összecsapás lesz, hiszen vezetőedzőjükkel, Lipcsei Péterrel anno együtt fociztam a Fradiban, most pedig egymás ellen küzdünk.”


Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon