Nyolcaddöntőbe jutottunk a Magyar Kupában!

Budafoki MTE
Együttesünk a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában szerdán délután a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét fogadta. A rendes játékidő gól nélküli döntetlennel zárult és sokáig úgy tűnt, 11-es párbaj dönt majd a legjobb 16 közé jutásról, ám Soltész István 120. percben lőtt találatával 1-0-ra megnyertük az összecsapást, így mi jutottunk a nyolcaddöntőbe.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Horváth A. (K) – Margitics A., Jagodics M. (C), Romic D., Horgosi D., Kalmár O. – Németh M., Oláh B., Soltész I. – Györgyi A., Tischler P.

Támadólag léptünk fel a találkozón, az első negyedórában a szegedi térfélen zajlott a játék. A 9. percben Tischler Patrik veszélyeztetett először, akinek 18 méteres lövését fogta Molnár, ezen kívül viszont komolyabb lehetőség egyik kapu előtt sem adódott a játékrész feléig. A szegediek a 27. percben veszélyeztettek először, ekkor Daru közeli fejese ment mellé. Nem sokkal később Györgyi Arthur centerezett a bal oldalról, a második hullámban érkező Németh Márió azonban nem találta el jól a labdát, így ez a kísérlet sem talált kaput.

A 33. percben óriási kavarodás alakult ki a szegedi kapu előtt, előbb Tischler közeli fejesénél védett óriásit Molnár, Soltész kipattanóját pedig a gólvonalon blokkolták a vendégek. A hajrában álltunk legközelebb a gólszerzéshez: Németh Márió jobbról érkező, éles beadása mindenki előtt elment és végül a hosszú oldali kapufa tövén csattant.

Szünet után próbált nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni a Szeged, de csak mezőnyfölényig jutott, helyzetekig nem. A 60. perc környékén átvettük az irányítást, két ízben a kapu torkából mentettek szögletre a szegedi védők. A csapatok cserékkel próbáltak frissíteni, nálunk Kovács Dávid és Horváth Olivér, majd Csonka András és Takács Ronald érkezett. A hajrához érve kapufákban egyenlítettek a vendégek, a 81. percben Haruna trafálta telibe a keresztlécet közvetlen közelről.

Gól azonban nem esett, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, amely Kovács Dávíd ígéretes lövésével indult, amely centikkel suhant el a jobb oldali kapufa mellett. Ezen kívül is vezettünk ígéretes támadásokat, ám úgy tűnt, a büntetőpárbajra marad a döntés.

Soltész István azonban máshogy gondolta: a 120. (!) percben egy szögletet követően nagyszerűen érkezett a kapu elén és Csonka András blokkolt lövése éppen elé került, középpályásunk pedig közelről a hálóba passzolt, 1-0!

A hosszabbítás hosszabbításában még egy nagy védést Horváth András is bemutatott, így végül óriási csatában, minimális különbséggel legyőztük a Szegedet és bejutottunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe!

Mol Magyar Kupa
4. forduló

Budafoki MTESzeged–Csanád GA 1–0 – hosszabbítás után
Gólszerző:
 Soltész I. (120.)

BMTE-Szeged

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon