Parádés játék és fölényes győzelem a Kazincbarcika ellen

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában a Kazincbarcika látogatott a Promontor utcába vasárnap délután. A találkozón a Pécsen egy héttel korábban mutatott, bravúrgyőzelmet érő mentalitás volt jellemző együttesünkre, amely a mesterhármast szerző Beke Péter vezérletével 4–0-ra nyert és feljött a tabella 11. helyére.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőnek szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Horgosi D., Fótyik D., Vaszicsku G. – Csonka A., Soltész I., Németh M., Adorján K., Horváth O. – Sós M., Beke P.
Bár csípős hideg fogadta a csapatokat, ragyogó napsütésben indult a mérkőzés, amelynek első negyedórájában inkább csak tapogatóztak az együttesek, komoly lehetőség egyik kapu előtt sem adódott a gólszerzésre. Ezt követően átvettük a mérkőzés irányítását, Horváth Olivér elfutásai rendre veszélyt jelentettek a bal szélen, Beke Péterre pedig nem volt ellenszere a vendégeknek, rendre megverte a védőjét a jobb oldalon. A 27. percben egy ilyen esetet követően buktatták támadónkat a 16-oson belül, a jogosan megítélt 11-est pedig Beke magabiztosan a kapu bal oldalába passzolta, 1–0!

A folytatásban is a kazincbarcikai térfélen zajlott a játék, Beke jobb oldali centerezéséről centikkel maradt le a hosszú kapufánál Sós Máté és Horváth. Utóbbi a 35. percben életerős lökettel kínálta meg Megyerit, a kapus oldalra ütötte a labdát, Beke begyűjtötte, ám kiszorított szögből nem mert lőni, inkább középre passzolt, a védők pedig tisztáztak. A játékrész hajrájában még Horgosi Donát és Adorján Krisztián előtt is adódott egy-egy ígéretes lehetőség, előbbi fejesét követően azonban a gólvonalról mentett Szemere, középpályásunk kapáslövését pedig blokkolták, így az eredmény a szünetig nem változott.

A második félidőt viszont álomszerűen kezdtük: Beke kapott jó indítást a bal szélen, gyönyörűen cselezte be magát a 16-oson belülre, majd 11 méterről visszalőtte a labdát a rövidre, a hosszú oldalra mozgó Megyeri így nem tudott hárítani, 2–0! A vendégek próbáltak magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, védelmünk azonban a mai napon is stabil lábakon állt, így gyakorlatilag Gundelnek a beadások lehúzásán és a kirúgásokon kívül nem volt tennivalója. A túloldalon viszont Beke megállíthatatlannak bizonyult, a 67. percben, Sós Máté remekül lőtte középre a labdát a jobb szélről, támadónk pedig remek mozdulattal, a kapus mozgásával ellentétesen a jobb sarokba passzolt 6 méterről, 3–0.

Itt azonban még nem volt vége, az éppen Beke helyén csereként beálló téli igazolásunk, Bakti Balázs több remek megmozdulással vétette észre magát, a 75. percben például balról adott középre és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Sós Mátét, aki négy méterről megszerezte negyedik gólunkat, beállítva ezzel a végeredményt.

Merkantil Bank Liga
22. forduló

BUDAFOKI MTE–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
4–0 (1–0)

BMTE-Sporttelep, 250 néző. Vezette: Bana Gergely (Bede Tamás, Kiss Balázs)
BUDAFOKI MTE: Gundel-Takács – Horgosi, Vaszicsku, Fótyik – Csonka A. (Margitics A., 62.), Adorján K. (Nándori, 76.), Németh Márió (Oláh B., 62.), Soltész I., Horváth O. (Kalmár O., 62.) – Beke P. (Bakti, 70.), Sós M. Vezetőedző: Mátyus János
KAZINCBARCIKA: Megyeri II. G. – Szemere, Ur, Lippai T., Pálinkás (Takács T., 69.) – Szekszárdi M., Süttő (Székely K., 72.), Kovács B. (Nagy J., 69.) – Ádám F., Székely D. (Bacsa P., a szünetben), Kurdics (Kállai Z., 69.). Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Beke P. (28. – 11-esből, 46., 67.), Sós M. (75.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon