Piros-fekete derbi vár ránk vasárnap

Budafoki MTE

A labdarúgó Merkantil Bank Liga 26. fordulójában csapatunk a Budapest Honvédot fogadja a Promontor utcában.

Dajka László együttese a legutóbbi két fordulóban szerzett négy ponttal elhagyta a kiesőzónát, s 27 ponttal a 14. helyen áll, gólkülönbséggel megelőzve a már kieső pozíciót elfoglaló Pécset.

Mindeközben a kispestiek zsinórban két győzelmet könyvelhettek el, s ezzel a tabella 9. helyén állnak 33 ponttal. A kispestiek első számú gólfelelőse a kilenc bajnoki találatot jegyző, utánpótlás-válogatott Kerezsi Zalán, de az öt gólos Bobál Gergely is veszélyes tagja támadósoruknak.

A két csapat őszi, kispesti meccsén drámai, 2–2-s döntetlent játszottunk – Oláh Bálint emlékezetes, 93. percben szerzett góllal szerzett pontot csapatunknak a Bozsik Arénában.

A Honvéd elleni találkozó csapatunk több tagja számára is különleges – kapusedzőnk, Vezér Ádám például 150 mérkőzésen állt játékosként a kispestiek gólvonalán.

“Nem csak kapusként, hanem kapusedzőként is a Honvéd tagja voltam korábban, a kispestiek ellen
már pedig már nem az első alkalommal készítem fel a kapusaimat. Ez mindig különleges érzés
nekem, mert nem titok, hogy a Honvéd iránti érzelmek soha nem múlnak el részemről.
– mondta a mérkőzéssel kapcsolatban Vezér Ádám, aki hozzátette, hogy egy kapus számára a védések mellett az is fontos, hogy irányítani tudja a védősort. – Ha a kapusnak nem kell védenie, vetődnie, az azt jelenti , hogy jól és hatékonyan irányította a védelmet.”

Egy nagyon nehéz meccsre számítok. Úgy gondolom, hogy a Honvéd az utóbbi időben kezd magára találni, a fiataljai is egyre jobban futballoznak, többen bekerültek az utánpótlás-válogatottba is. Borzasztóan nehéz meccs lesz ez számunkra, de reményeim szerint számukra. Ezúttal is mindent meg kell tennünk, hogy sikeresen szerepeljük ellenük, mert szükségünk van a pontokra” – mondta el meglátásait csapatunk vezetőedzője, Dajka László.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a jegypénztárak vasárnap 14.00-tól, két órával a meccs előtt nyitnak.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon