Pont nélkül maradtunk Ajkán a bajnoki nyitányon

Budafoki MTE
Vasárnap este számunkra is megkezdődtek a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonjának küzdelmei. Csapatunk az első fordulóban az Ajka otthonába látogatott, ahol sajnos csak kapufáig és helyzetekig jutottunk, riválisunk viszont kihasználta a hátul elkövetett hibákat és 3–0-ra nyert.

Csizmadia Csaba az idény első tétmérkőzésén az alábbi kezdőnek szavazott bizalmat: 

Gundel-Takács B. – Horváth O., Fótyik D., Romic D., Horgosi – Csonka A., Adorján K. – Kovács D. (C), Németh M., Szűcs Zs. – Beke P.

Az első percekben mindkét kapu előtt adódott egy-egy lehetőség: Romic Danijel eladott labdája után Szarka közeli lövését blokkolta nagyszerűen Fótyik, a túloldalon pedig Kovács Dávid próbálkozása pattant szögletre.

A 6. percben viszont már Gundel-Takács Bence óriási védése kellett, hogy ne kerüljünk hátrányba, Csizmadia került ziccerbe, nyáron igazolt kapusunk azonban hatalmas bravúrral hárította a hazai csapatkapitány öt méterről leadott lapos kísérletét.

A folytatásban is aktívabb volt az Ajka, amelynek a 16. percben sajnos meg is lett az eredménye: egy bal oldalon futó hazai kontra végén Szarka ívelt középre, egy sérülés miatt nem sokkal korábban pályára lépő csereember, Sejben Viktor pedig átvette a labdát, majd a bal alsó sarokba gurított 10 méterről, 1–0.

A bekapott gól ellenére kezdtük átvenni az irányítást, a félidő közepe egyértelműen a miénk volt: előbb Kovács lövése szállt nem sokkal fölé, majd Németh Márió trafálta telibe 17 méterről a felső lécet, nem sokkal később pedig Szűcs fejelte mellé Beke balról érkező beadását.

Sajnos a helyzeteinkre újabb góllal válaszoltak a hazaiak: Romic volt megint bizonytalan a 34. percben, és veszített labdát a bal oldalon, Szarka Ákos megszerezte tőle, betört a 16-oson belülre, kicselezte Gundelt, majd az üres kapuba passzolt, 2–0.

Kapusunk ezután még védett egy újabb hatalmasat, amikor Csizmadia közeli fejesét tolta szögletre, ám hogy milyen a kapussors: a 43. minutumban Doncsesz távoli próbálkozása a jobb kapufáról éppen vetődő hálóőrünk hátára pattant, onnan pedig a kapunka csorgott, így szünetben 3-0 állt az eredményjelzőn…

Félidőben hármat cseréltünk: Vaszicsku, Margitics, és Sós érkezett Romic, Horgosi és Szűcs helyére. A 60. percig egyik kapu előtt sem adódott újabb helyzet, akkor Vaszicsku fejelt 10 méterről, ám Horváth könnyedén hárított. Nem sokkal később Gundelnek kellett nagyot tornáznia Doncsesz távoli próbálkozásánál, majd Kovács Dávidot tüntették el a 16-oson belül érdekes körülmények között, a játékvezető sípja azonban néma maradt…

A 72. percben csapatkapitányunk balról érkező szabadrúgására rosszul jött ki a hazai kapus, a labda a nem sokkal korábban pályára lépő Tischler Patrik elé került, ám két védő együttes erővel tisztázott a kapu torkában támadónk elől.

Az utolsó bő 20 percben Csizmadiának volt még két lehetősége, ám Gundel mindkét alkalommal hárította a hazai csk fejesét, illetve távoli löketét.

Sajnos részünkről még a szépítés sem jött össze, így 3–0-s vereséggel kezdtük a szezont.

Merkantil Bank Liga
1. forduló

FC AJKA–BUDAFOKI MTE
3–0 (3–0)

Ajka, Városi Sportcentrum, 1000 néző. Vezette: Sipos Tamás (Szabó D., Ország P.)
AJKA: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics B., Tar Zs., Csemer Gy. – Tóth G. (Görgényi D., 87.) – Csizmadia Z. (Berzsenyi K., 87.), Kenderes Z. (Tajthy T., 61.), Zsolnai R. (Sejben V., 10.), Doncsecz L. (Vogyicska B., 87.) – Szarka Á. Vezetőedző: Kis Károly
BMTE: Gundel-Takács B. – Horváth O., Fótyik D., Romic D. (Vaszicsku, a szünetben), Horgosi D. (Margitics A., a szünetben – Csonka A., Adorján K. – Kovács D., Németh M. (Tischler P., 65.), Szűcs Zs. (Sós M., a szünetben) – Beke P. (Takács R., 77.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Sejben V. (16.), Szarka Á. (34.), Doncsesz L. (43.)

Pont nélkül maradtunk Ajkán a bajnoki nyitányon

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon