Pont nélkül maradtunk Kozármislenyben

Budafoki MTE

Csapatunk Húsvét vasárnap a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a sereghajtó Kozármisleny otthonában lépett pályára. Bár a helyzeteink ezúttal is megvoltak, sajnos a mai napon nem tudtunk a kapuba találni, és mivel a hazaiaknak a második félidőben ez kétszer is sikerült, 2–0-s vereséget szenvedtünk.

A hétközi kupameccsen kisebb sérülést szenvedő Beke Péter és Nándori Botond ezúttal kimaradt keretünkből, Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Horváth O., Fótyik D., Vaszicsku G., Jagodics M., Biró M. – Bakti B., Adorján K., Soltész I., Csonka A. – Kovács D. (C).

Nem kellett sokat várni a találkozó első helyzetére, amely előttünk adódott: Bakti Balázs centerezett laposan a bal szélről, Kovács Dávid pedig az ötös sarkán belepiszkált a labdába, Somogyi azonban bravúrral szögletre mentett. A hazaiak bő negyedóra után veszélyeztettek először, ekkor a kozármislenyi Beke Péter közelről lőtt mellé egy balról érkező beadást.

Ezt követően két nagy lehetőségünk is kimaradt: előbb Kovács kapott remek passzt Jagodics Márktól szemben a kapuval, 20 méterről, csapatkapitányunk lefordult a védőjéről, majd 16-ról a jobb alsó sarkot vette célba, Somogyi azonban nagyot védve kitenyerelte a próbálkozást. Nem sokkal később viszont borzasztóan mozdult ki Horváth Olivér beadására, Csonka András csúsztatása azonban centikkel az üres kapu mellé szállt…

A folytatásban mindkét oldalon voltak kisebb helyzetek, gól azonban nem született az első félidőben. Szünetben kettőt cseréltünk, Németh Márió és Kalmár Olivér váltotta Horváth Olivért és Biró Márkot. Két nagy hazai lehetőséggel indult a második játékrész, előbb azonban Fótyik érte be a ziccerben kilépő Vajdát, majd blokkolta a közeli lövését, majd Várkonyi hat méterről leadott életerős fejesét védte Gundel-Takács óriási bravúrral.

A 68. percben viszont egy szerencsés találattal megszerezték a vezetést a hazaiak: Sági 17 méteres szabadrúgása levágódott a sorfalról, majd legalább két játékoson középen még megpattant, mielőtt Füredi Szabolcshoz került volna, aki 10 méterről a kapunkba lőtt, 1–0. Az előny tudatában fellelkesedtek a kozármislenyiek, akik a 74. percben sajnos második góljukat is megszerezték: Daru tökéletes labdával szolgálta ki Vajda Rolandot a 16-osunk előterében, aki elvitte Gundel-Takács mellett, majd az üres kapuba passzolt.

A folytatásban bár mentünk előre becsülettel, sajnos a szépítés sem jött össze, így fájó vereséget szenvedtünk.

Merkantil Bank Liga, 30. forduló

HR-Rent Kozármislny–Budafoki MTE
2–0 (0–0)

Kozármisleny, 350 néző. Vezette: Katona Balázs (Kulman Tamás, Király Zsolt)
KOZÁRMISLENY: Somogyi – Sági, Várkonyi, Füredi, Turi – Horváth D., Tölgyesi (Nagy E. 69.) – Vogyicska (Kotroczó 75.), Bartha (Gránicz 87.), Vajda (Bor 75.) – Beke (Daru 69.). Vezetőedző: Márton Gábor.
BMTE: Gundel-Takács B. – Bíró M. (Németh M., a szünetben), Jagodics M., Vaszicsku G., Fótyik D. – Csonka A., Adorján K. (Györgyi A., 76.), Soltész I. (Tischler P., 64.), Horváth O. (Kalmár O., a szünetben) – Kovács D. (Oláh B., 64.), Bakti B. Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerzők: Füredi 67., Vajda 74.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon