Remek játék, újabb siker: legyőztük a Kozármislenyt!

Budafoki MTE
A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában csapatunk az újonc Kozármisleny együttesét fogadta. A találkozót Sós Máté, Beke Péter és Jagodics Márk góljainak köszönhetően magabiztosan, 3-0-ra megnyertük, így a héten második sikerünket ünnepeltük!

Vezetőedzőnk, Mátyus János egy helyen változtatott a szerdai, mosonmagyaróváron győzelmet arató kezdőhöz képest, az eltiltását letöltő Csonka András került be Margitics Andor helyére:  Gundel-Takács B. – Jagodics M., Vaszicsku G., Fótyik D. – Csonka A., Adorján K., Kovács D. (C), Oláh B., Horváth O. – Sós M., Beke P. 

Álomszerűen kezdtük a találkozót, hiszen már a 9. percben megszereztük a vezetést: Beke ment el szépen a jobb oldalon, majd laposan lőtt kapura és bár a próbálkozást Lékai még hárítótta, a hosszún a támadást kíséőr Sós Máté közelről az üres kapuba passzolt, 1-0!

Maradtunk támadásban, ennek pedig a 13. percben újabb gól volt az eredménye: Kovács Dávidtól került Beke Péterhez a labda, aki a tizenhatos bal oldaláról, tűpontos lövést adott le a rövid sarokra, a labda a kapufáról vágódott a vendégek kapujába, 2-0!

A félidő felénél közel voltunk a harmadik találathoz is, ekkor Sós ment el a jobb szélen három kozármislenyi játékos mellett, majd Sós Máté vitte el 3 ember mellett a labdát bravúrosan a bal szélen, majd tökéletesen ívelt a középen érkező Bekéhez, aki azonban 10 méterről sajnos fölé fejelt. Sós is kihagyott egy nagy helyzetet a folytatásban,már csak a vendégek kapusával állt szemben, aki nagy bravúrral védte támadónk kísérletét.

Uraltuk az első félidőt, a vendégeknek gyakorlatilag lehetőségük sem adódott, bosszankodásra egyedül Kovács Dávid sérülése miatt volt okunk, akit egy párharcot követően le kellett cserélni a 24. percben.

A második játékrész elejét próbálták megnyomni a Baranya megyeiek, védelmünk azonban ezúttal is remekül bánt és már csírájában elfolytotta a ‘mislenyi lehetőségeket. A 49. percben két csereember hozhatta volna össze az újabb gólunkat:  Németh Márió kapott nagyszerű kiugratást Soltész Istvántól, ám középpályásunk a kifutó Lékait átemelve a jobb oldali kapufára helyezett.

A 68. percben aztán Jagodics Márk zárta le a lényegi kérdéseket: Németh jobb oldali beadására érkezett remekül középhátvédünk, aki négy méterről, védhetetlenül fejelt a kapuba a hosszú oldalon, 3-0!

Az utolsó bő 20 perc legnagyobb lehetősége Kalmár Olivér elött adódott, aki közelről passzolt mellé Györgyi Arthur alapvonalról érkező lapos centerezése után. Az eredmény így nem változott, csapatunk végig nagyszerűen futballozva, teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Kozármisleny ellen.

MERKANTIL BANK LIGA
11. Forduló

BUDAFOKI MTE–HR-RENT KOZÁRMISLENY
3–0 (2–0)


Promontor utca, 300 néző. Vezette: Horváth Tibor (Mohos Milán, Vörös Dániel)
BMTE: Gundel-Takács – Jagodics M., Vaszicsku, Fótyik – Csonka A., Adorján, Kovács D. (Németh Márió, 23.), Oláh B. (Soltész I., a szünetben), Horváth O. (Kalmár O., a szünetben) – Sós M. (Szűcs Zs., 77.), Beke Péter (Györgyi A., 64.). Vezetőedző: Mátyus János
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke Péter, Gajág, Füredi (Károly B. a szünetben), Turi – Kotroczó (Vogyicska Balázs, a szünetben), Tölgyesi, Vajda R. (Hampuk, 69.), Bartha L. – Horváth D., Tóth Z. Vezetőedző: Szekeres Zoltán
Gólszerző: Sós M. (9.), Beke Péter (13.), Jagodics M. (68.)

Az NB II 12. játéknapján jövő vasárnap a Diósgyőr otthonában lépünk pályára, a DVTK elleni bajnoki 17.00 órakor kezdődik majd.

Remek játék, újabb siker: legyőztük a Kozármislenyt!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon