Rengeteg helyzet és fájó vereség Kazincbarcikán

Budafoki MTE
Csapatunk a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában az újonc Kazincbarcika otthonába látogatott. Az első félidőben hátrányba kerültünk, a második játérészben azonban rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ám sajnos a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, így a hazaiak végül 2-1-re megnyerték a találkozót.

Csizmadia Csaba ezúttal az alábbi kezdőt küldte pályára: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Vaszicsku G., Horgosi D. – Horváth O.,  Nándori B., Adorján K., Németh M., Szűcs Zs. – Kovács D. (C),  Tischler P.

Az első komolyabb helyzet előttünk adódott, a 8. percben Kovács Dávid vezette egy ideig a labdát a barcikai térfélen, majd 18-ról a jobb alsót vette célba, a hazaiak kapusa azonban nagy bravúrral szögletre mentett. Nem sokkal később Tischler fejesét kellett hatástalanítania, a 17. minutumban viszont első lehetőségét gólra váltotta a KBSC: Kállai Zalán kapott jó labdát a jobb szélen, betört a 16-oson belülre, majd tüzelt, a lövés Fótyikon megpattanva került a kapunkba, hiába ért bele Gundel-Takács…

A vezetés után fellelkesültek a hazaiak, több ízben is meleg pillanatokat éltünk át a kapunk előtt. A legközelebb Szabó Balázs állt a gólszerzéshez, aki a 30. percben a bal oldalunkon szlalomozott be a 16-oson belülre, ám a kapujából remek ütemben kirobbanó Gundelben elakadt a lövése.

 A félidő utolsó negyedórájában átvettük az irányítást, több ígéretes támadást vezettünk, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Szünet előtt még csapatkapitányunknak volt két nagy helyzete, mindkétszer Szűcstől kapott jó labdát, előbb azonban háttal a kapunak, sarokkal leadott lövését blokkolták, majd nem sokkal később hat méterről fejelt mellé, egygólos hátrányban voltunk tehát a félidőben.

Fordulás után nekiestünk a hazaiaknak, a 47. percben egy labdavesztés után Kovács és Tischler ketten vezethették a labdát Megyerire, utóbbi azonban nem döntött jól, passz helyett 16-ról csúnyán mellé lőtt. Nem sokkal később Kovács készített le remekül Némethnek, akinek 16 méteres lapos lövése a jobb oldali kapufán csattant…

A hazaiak edzője, Varga Attila érezte, hogy változtatnia kell, beküldte a pályára Székely Dávidot és Süttő Attilát. Utóbbinak köszönhetően sajnos felélénkült a barcikai támadójáték és ebben a periódusban két nagy hazai lehetőség is kimaradt, előbb Székely, majd Szabó lőtt mellé. A hajrában aztán mentünk előre becsülettel, egyenlítenünk azonban nem sikerült, sőt, egy kontra végén Pálinkás fejesével megduplázták előnyüket a hazaiak. Amelyre Vaszicsku Gergő közeli góljával szinte rögtön válaszoltunk, a pontszerzés azonban nem jött össze, 2-1 lett a végeredmény.

Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba így értékelt: „Nagyon nehéz mit mondanom ezután a mérkőzés után… Mindenek előtt gratulálok a kazincbarcikaiaknak, könyörtelenül kihasználták az első hibánkat és bár voltak lehetőségeink az első félidőben, nem tudtunk egyenlíteni. A második játékrészben viszont gyakorlatilag három perc alatt megfordíthattuk volna a találkozót, mi azonban nem éltünk a hazai csapat védelmi megingásaival, így saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Ennyi lehetőséget nem lehet büntetlenül kihagyni, a hajrában mindez megi is bosszulta magát egy újabb hazai gól formájában – egy olyan szituációt követően, ahol mi voltunk létszámfölényben.”

MERKANTIL BANK LIGA
2. Forduló

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–BUDAFOKI MTE 2–1 (1–0)

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 600 néző Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Horváth Róbert)
KBSC: Megyeri II. G. – Szemere, Ur, Dvorschák, Hleba, Pálinkás – Kállai Z. (Szekszárdi, 73.), Szabó B. (Rédling, 93.), Csatári, Kurdics (Székely D., 57.) – Takács T. (Süttő, 57.) Vezetőedző: Varga Attila
BMTE: Gundel-Takács B. – Nándori B. (Beke P., 61.), Horgosi D., Vaszicsku G., Fótyik D., Horváth O. (Kalmár O., 83.) – Németh M. (Györgyi A., 83.), Adorján K., Kovács D. – Szűcs Zs. (Sós M., 83.), Tischler P. (Csonka A., 71.) Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerzők: Kállai  (17.), Pálinkás (85.), illetve Vaszicsku (87.)

Csapatunkra sűrű hét vár, hiszen szerdán már újabb mérkőzést játszunk, a Gyirmót látogat a BMTE Stadionba, vasárnap pedig az MTK otthonában vizitálunk majd.

Rengeteg helyzet és fájó vereség Kazincbarcikán

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon