Sós Máté: Rengeteget fejlődtem Budafokon!

Budafoki MTE
Fiatal támadónk nyilatkozott honlapunknak.

Négy fordulón vagyunk túl a tavaszi idényben, egy bravúrgyőzelem, egy kiütéses siker és két szoros vereség a mérlegünk. Hogyan értékeled az eddigi teljesítményt?

Nagyon jól kezdtük a tavaszt, a PMFC idegenbeli legyőzése óriási fegyvertény, ez eddig rajtunk kívül senkinek nem sikerült a Merkantil Bank Ligában. Nagy önbizalmat és lökést adott nekünk, ez a Kazincbarcika elleni magabiztos győzelmen is látszott, az a meccs a csapat és a saját szempontomból is remekül sikerült. Sajnos a Gyirmót és az MTK ellen nem szereztünk pontot, pedig a mérkőzések képe alapján egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, kis szerencsével a döntetlenre mindkét alkalommal rászolgáltunk volna. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a Magyar Kupában is ott vagyunk a legjobb nyolc között, egyedüli NB II-es együttesként.

A Kazincbarcika elleni, 4–0-ra megnyert összecsapáson te is a kapuba találtál, ez volt az ötödik találatod a szezonban. Számon tartod őket, van esetleg kedvenced?

Természetesen igen, egy csatárt a góljai minősítenek, így mindig nagyon boldog vagyok, ha gólokkal tudom segíteni a csapatot. Fiatal vagyok, így a másodosztályban minden találat nagyon fontos mérföldkő a számomra, de ha egyet kellene kiemelnem, akkor talán a Soroksár ellenit választanám. Az egy parázs hangulatú meccs volt, 1–1-es állásnál lőttem és mint később kiderült, győzelmet jelentett, emiatt örültem neki én is különösen. Remélem, hogy 8-10 gólig eljutok a bajnokság végére, azt tűztem ki magamnak!

Korábban csak az NB III-ban tapasztaltad meg a felnőtt futball világát, most viszont rendre a másodosztályban bizonyíthatsz. Érezhető a különbség?

Egyértelműen, nehéz is lenne összehasonlítani a kettőt. Gyorsabb a játék és jóval fizikálisabb, de szerencsére rengeteget fejlődtem Budafokon, amióta idekerültem, amiért nagyon hálás vagyok a csapattársaimnak és a szakmai stábnak, így én is jóval könnyebben tudtam alkalmazkodni az osztályváltáshoz. Bízom benne, hogy idővel majd az élvonalban is bizonyíthatok, hogy az NB I-hez képest is legyen viszonyítási alapom…

A következő három fordulóban a Szentlőrinccel, a Doroggal és a Békéscsabával játszunk. Mit vársz?

Mátyus János vezetőedzőnk azt mondta, hogy döntő meccsek várnak ránk az elkövetkezendő hetekben és én is így gondolom. Ha ugyanis jó eredményeket érünk el, némileg megnyugodhatunk, mert kellő távolságra kerülünk a veszélyzónától. Éppen ezért szeretnénk mindhárom mérkőzés után győztesen elhagyni a pályát és kilenc pontot szerezni. Emellett jövő szerdán, a Kisvárda ellen egyértelműen az a cél, hogy bejussunk az elődöntőbe!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon