Szakadjon meg a rossz sorozat!

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 2. fordulójában vasárnap 17.30-tól az Ajka csapatát fogadjuk. Együttesünk a szombat délutáni edzéssel fejezte be a felkészülést az új bajnokság első hazai meccsére.

Ahogy a Vasasnak mi, nekünk az Ajka a mumusunk. Az eddigi tíz egymás elleni mérkőzésből mindössze kétszer nyertünk (még 1990-ben), s kétszer értünk el döntetlent, legutóbb 2021 őszén (1–1). A többi meccset elveszítettük, ideje lenne megszakítani a rossz sorozatot.

A NB II-es bajnokság múlt heti nyitányán mi idegenben 1–0-ra legyőztük a Vasast, az előző bajnokság bronzérmese, az Ajka pedig hazai pályán 1–1-et játszott a Soroksárral.

A Fáy utcai mérkőzésen a Budafok egyik legjobbja kapusunk, Gundel-Takács Bence volt, aki többször is bravúrral védett. Két játékosunk, Kalmár Olivér és Szerető Krisztofer társaságában a Nemzeti Sportnál bekerült az 1. forduló válogatottjába.

„Örülök, hogy jól ment a Vasas ellen. Remek napot fogtam ki, de a társaim is mindent megtettek a sikerért.  Vasárnap nem lesz könnyű dolgunk, de remélem, első hazai mérkőzésünkön végre nyerünk ellenük.”

Arra a kérdésre, hogy a szurkolók ismét tapsolhatnak-e Gundel-Takács bravúroknak, azt válaszolta: az lenne jó, ha nem kellene bravúrokat bemutatnia.

Erős Gábor vezetőedző szerint csapata a héten jól felkészült az Ajka elleni találkozóra. Nándori Botond kezéről már lekerült a kötés, de most még nem lesz a keretben, rajta kívül szerencsére más sérült nincs.

„Nehéz mérkőzésre számítok vasárnap, ám én is abban bízom, hogy megszakad az Ajka elleni negatív sorozat, s győztesen hagyjuk majd el a pályát.”

Így legyen!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon