Takács Ronald és Dala Samu gólja győzelmet ért a Kecskemét II. ellen

Budafoki MTE

A válogatott szünet miatt ezen a hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót a Merkantil Bank Ligában, csapatunk azonban nem maradt meccsterhelés nélkül: pénteken délután az NB III, Közép-csoportjában szereplő Kecskeméti TE II.-t láttuk vendégül a BMTE Stadionban.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a játékosokat, szakadó esőben és csípős hidegben kezdődött a találkozó, amelynek az alábbi kezdőtizeneggyel vágtunk neki: Horváth A. – Bíró M., Vaszicsku G., Romic D., Kalmár O. – Györgyi A., Nándori B., Adorján K., Németh M., Takács R. – Szűcs Zs.

Már a 2. percben veszélyeztettünk, Szűcs Zsolt szerzett labdát harciasan az ellenfél 16-osán belül, Györgyi Arthur bal oldali lapos centerezését pedig a gólvonalról vágták ki a kecskeméti hátvédek. Nem sokkal később lövéssel is próbálkozott támadónk, nem sokkal tekert a bal felső sarok mellé 16 méterről. A folytatásban is nálunk volt többet a labda, szinte csak a vendégek térfelén zajlott a játék. A 10. percben Takács Ronaldra jött ki egy akció a bal szélen, a legutóbbi, Siófok elleni bajnokin eredményes játékosunk lövését azonban bravúrral, lábbal védte Kersák Roland.

A játék talaja és a folyamatosan szakadó égi áldás nehezítette a játékot, a 24. percben azonban megszereztük a vezetést: Szűcs tartotta meg jól a labdát elöl, majd remekül ívelt a jobb szélen a támadást követő Takácshoz, aki 7 méterről, higgadtan gurított a hosszú sarokba, 1-0. Félóra elteltével közel álltunk a második találat megszerzéséhez is, Németh Márió és Györgyi egyérintőzött szépen a bal oldalon, utóbbi kiszorított szögből leadott löketét azonban szögletre ütötte Kersák a rövid kapufánál. Szünet előtt nem sokkal aztán váratlanul, gyakorlatilag az első valamire való helyzetéből egyenlített a KTE: Major Szabolcs kapott jó kiugratást a leshatáron, betört a 16-osan belülre, majd nagy erővel a kapu közepébe bombázott, 1-1.

A második játékrészben Oroszi István őrizte a kapunkat, Bíró Márk helyett pedig Csonka András érkezett a pályára. A kecskeméteik próbáltak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni, kijjebb is jöttek a szorításból, de újabb veszélyes lehetőséget nem tudtak kialakítani a kapunk előtt. Nekünk viszont a túloldalon több ízben is sikerült, Adorján Krisztiánnak és Németh Máriónak is volt egy-egy veszélyes lövése, amely elkerülte a kaput. Közben Dala Samu is lehetőséget kapott Szűcs Zsolt helyén, beállása után pedig nem sokkal szép gólt szerzett: Némethtől kapott jó labdát a büntetőterületen belül, amelyet remekül tartott meg két védő gyűrűjében, majd estében, 6 méterről a hálóba lőtt 2-1!

A 69. percben szemre is tetszetős akciót vezettünk, Adorján, Németh, Dala, majd Györgyi volt a labda útja, végül utóbbi tüzelt 7 méterről, a mezőny legjobb vendégjátékosa, Kersák azonban sokadik bravúrjával megmentette az újabb bekapott találattól alakulatát. A hajrára Margitics Andor is beállt Györgyi helyére, amely még egy Németh-lövést tartogatott, aki azonban fölé durrantotta Takács jobb oldali beadását.

Az eredmény így nem változott, 2–1-re megnyertük a találkozót, amelyet vezetőedzőnk, Mátyus János így értékelt: „A foglalkozás elérte a célját, jó iramú, harcos mérkőzést vívtunk a Kecskeméttel, ahol több olyan játékosunk is lehetőséget kapott, aki az utóbbi időben ilyen, vagy olyan oknál fogva kevesebb időt tölthetett a pályán. Kemény héten vagyunk túl, de elvégeztük azt a munkát, amit szerettünk volna. Most kapnak a srácok két nap pihenőt, hétfőtől viszont már maximálisan a Soroksár elleni bajnokira való felkészülés kerül előtérbe.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Budafoki MTE – Kecskeméti TE II. 2–1 (1–1)
Gólszerző:
Takács R. (24.), Dala S. (63.) ill. Major Sz. (39.)

BMTE-Kecskemét II.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon