Takács Ronald: Megfelelő motiváció kell a célok eléréséhez!

Budafoki MTE

Játékosunk a Tiszakécske elleni mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, eltört a szárkapocscsontja, amelyet meg is kellett operálni. Támadónk azonban szokásához híven bizakodóan tekint a jövőre, a vele készült beszélgetés során többek között ez is kiderült.

Az első és legfontosabb kérdés: hogy vagy?
Szerencsére már túl vagyok a mélypontokon, sok minden és sok mindenki segített ebben. Az ember mindig azt gondolja, hogy a saját problémája a legnagyobb baj, ami történhet, holott a világon sokkal komolyabb problémák is vannak az életben. A csont összeforr, a sebek begyógyulnak, én pedig remélem, hamarosan újra a pályán lehetek majd.

Nagyjából mikor térhetsz vissza, van valamilyen előrejelzés?
Nehéz ezt pontosan megmondani, hiszen sok mindentől függ, ráadásul ilyen jellegű sérülésem még nem volt korábban. Pénteken veszik majd le a gipszet a lábamról, utána kezdődhet a teljes regeneráció, gyógytornával és fokozatos terheléssel. Most is végeztem már néhány gyakorlatot, amelyeket javasoltak, remélem ha minden rendben megy majd, akkor áprilisban már újra bevethető állapotba kerülök.

Hogy telt az ünnepi időszak?
Sajnos a szeretteim Ukrajnában vannak, így velük a jelenlegi helyzet miatt nem volt lehetőségem személyesen találkozni, de édesanyám meglátogatott és sok mindenben segített a műtétet követően. De felkerestek más ismerőseim, barátaim is, és mivel nagyon nem szeretek egy helyben ülni, vagy feküdni, én is kimozdultam itthonról. A karácsony a szeretetről szól, ezt pedig megkaptam, amit ezúton is köszönök, mindenkitől nagyon jól esett.

Mit vársz a tavaszi folytatástól?
Sok mindenre képesek lehetünk, mindig meg kell találni a megfelelő motivációt a célok eléréséhez. Irreális dolgokat persze nem érdemes megfogalmazni, főleg, hogy a mai világban túlságosan előre tervezni szinte lehetetlen, nemcsak a futballban, hanem az élet egyéb területein is bármi megtörténhet. Mindig a következő meccsre kell majd koncentrálnunk, a jó felkészülés, a jó állapot, a jó hangulat és a jó kezdés együttesen nagy lökést adhat a szezon második felére.

Takács Ronald

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon