Történelmi győzelem: bejutottunk a Magyar Kupa döntőjébe!

Budafoki MTE

Szerdán este történelmünk során másodszor léptünk pályára a Magyar Kupa elődöntőjében, ellenfelünk az NB I-ben sereghajtó Vasas csapata volt. Bár nem mi voltunk az esélyesek, ahogyan a Kisvárda, úgy most az angyalföldiek ellen is borítottuk a papírformát és Beke Péter mesterhármasával, 3–0-s különbséggel bejutottunk a fináléba!

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat ma este: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Jagodics M., Nándori B. – Kalmár O., Soltész I., Kovács D. (C), Adorján K., Csonka A. – Bakti B., Beke P.
A tizedik percig kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben, de két kisebb lehetőségünk adódott: Beke Péter elől az utolsó pillanatban tisztáztak a vendég védők a 16-oson belül egy szép, Kovács Dáviddal történt kényszerítőzést követően, nem sokkal később pedig csapatkapitányunk 24 méteres szabadrúgása vágódott le a sorfalról.
Az első komoly lehetőség viszont a Vasas előtt adódott, Urblík jobb oldali beadását a berobbanó Berecz nem sokkal fejelte a bal kapufa mellé. A 22. percben viszont „felrobbant” a BMTE Stadion: Soltész István szerzett labdát a Vasas térfelén, majd Bakti Balázshoz passzolt, aki remekül játszotta meg Bekét, támadónk pedig egy higgadt cselt követően 8 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1–0!
Nem sokkal később Holender tört be a 16-oson belülre, majd éles szögből tüzelt, Gundel-Takács Bence viszont résen volt, és hárított. Ezután Óriási tűzijáték volt a Vasas kapuja előtt, Dombó három hatalmas bravúrt is bemutatott másodperceken belül: Soltész kapott remek labdát jobbról Csonkától, 10 méterről leadott löketét óriási reflexszel védte a Vasas kapusa, majd az ismétlést is középpályásunk lőtte rá, ezt előbb lábbal, majd kézzel mentette szögletre Dombó.
A 35. percben viszont megdupláztuk előnyünket: Beke szerzett labdát a jobb szélen, megindult a kapu felé, megforgatja Litauszkit, majd 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2–0! A 39. minutumban pedig már három (!) volt közte: Kovács Dávid ugratta ki Bekét, aki némi szerencsével elvitte a labdát Hegedűs és Dombó mellett, majd öt méterről az üres kapuba passzolt, 3–0! Háromgólos előnnyel mehettünk tehát pihenőre, Kondás Elemér közben a 42. percben már hármas cserét hajtott végre…
A második játérkész elején nem forogtak veszélyben a kapuk, a 60. percig két veszélytelen Urblík-lövést, valamint egy Fótyik-fejest jegyezhettünk fel, aki Kovács szögletét bólintotta mellé. Számunkra tökéletes volt az eredmény, érthető módon nem siettettük a játékot, a vendégek pedig nem igazán találtak fogást rajtunk.
Ha pedig mégis eljutottak a kapunkig, akár távoli lövésekkel, vagy beadások utáni fejesekkel, Gundel-Takács Bence eszén ezúttal sem lehetett túljárni. Kapusunk eksztázisban védett a második félidőben, több látványos bravúrja is volt, így megóvta kapunkat a bekapott góltól. A hajrában a csereként beálló Horváth Olivér viszont még szerzett egy gólt – sajnos ezt azonban nem adták meg, előtte ugyanis Németh Márió lesen ért hozzá a játékszerhez.
Ne legyünk azonban telhetetlenek, elképesztő játékkal és bravúrral 3–0-ra nyertünk és történelmünk során először jutottunk be a Magyar Kapu fináléjába! A döntőt május 3-án rendezik majd a Puskás Arénában, ahol a Zalaegerszeg lesz majd az ellenfelünk.

MOL MAGYAR KUPA
Elődöntő
BUDAFOKI MTE–VASAS FC
3–0 (3–0)


Budapest, BMTE-Sporttelep, 2450 néző. Vezette: Farkas Ádám (Becséri Gergely, Szalai Dániel)
BMTE: Gundel-Takács B. – Nándori B. (Vaszicsku G., 71.), Jagodics M., Fótyik D. – Csonka A., Adorján K. (Tischler P., 86.), Kovács D. (Németh M., 60.), Soltész I., Kalmár O. – Bakti B. (Bíró M., 71.), Beke P. (Horváth O., 60.) Vezetőedző: Mátyus János.
VASAS: Dombó – Ódor (Szalai J., 62.), Hegedűs J., Litauszki (Iyinbor, 42.), Silye (Szivacski, 42.) – Urblík, Sztojka D. (Hinora, 42.), Berecz Zs. – Ihrig-Farkas, Zimonyi (Novothny, 56.), Holender. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Beke P. (22., 34., 39.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon