Tóth Gergely és Miszlai Levente: U17-es játékosok a BMTE II edzésein

Budafoki MTE II U17

A 2007-es születésű Tóth Gergely és Miszlai Levente szorgalmas, alázatos játékosok, akik hozzáállásukkal és teljesítményükkel is rászolgáltak arra, hogy Tehetségközpontunk első fecskéiként elinduljanak a felnőtt labdarúgás irányába. A cél az, hogy tavasszal Pacsi Bálint szakmai igazgató és a BMTE II-t irányító Pozder Nenad vezetőedző folyamatos egyeztetése mellett a két játékos beintegrálódjon a BLSZ I-es csapat keretébe.

Tehetségközpont és utánpótlásképző műhelyünk célja, hogy fiatal játékosaink minél magasabb szinten és minél nagyobb arányban jussanak el a felnőtt labdarúgásba. Tehetségközpontunkban egy labdarúgó karrier kiteljesedésének egyik útja az, hogy „házon belül”, a felnőtt csapatainkon keresztül jut valaki el először BLSZ I-be, majd NB II-be, végül sok munkával és akarattal magasabb szintre.

Tóth Gerit és Miszlai Levit nagy örömünkre mutatott játékuk és mentalitásuk is arra predesztinálja, hogy képesek legyenek az új kihívásoknak megfelelni.

Nagyon örülünk ennek az eseménynek, hiszen Tehetségközpontunk a megalakuláskor, három évvel ezelőtt azt a célt fogalmazta meg, hogy 3-5 éven belül kezdjünk el saját nevelésű játékosokat a felnőtt csapataink számára biztosítani. Velük indul meg az a lépcsőzetes és szisztematikus munka, amely az utánpótlás és felnőtt labdarúgás közötti intenzitáskülönbség adaptációját szolgálja. Gergő és Levente felnőtt edzéseken történő bemutatkozása fontos állomás, ami példa lehet valamennyi budafoki játékosunk számára” – hangsúlyozta Pacsi Bálint szakmai igazgató.

Tavaly a 2006-os születésű Ecseri Máté került fel ’ifistaként’ a BLSZ I-es csapatba, majd télen profi szerződést kapva csatlakozott az NB II-es gárda keretéhez. „Csapatunkban eddig is sok fiatalnak, köztük több saját nevelésű játékosnak adtunk lehetőséget. Ecseri Máté idén is sokszor védte a kapunkat, örülök, hogy az U19-es játékosok mellett, ezúttal U17-es, azaz 16 éves fiatalokkal is dolgozhatok” – mondta Pozder Nenad, a BMTE II vezetőedzője.

Köszönjük szépen a lehetőséget, s azt, hogy ránk esett a választás. Izgatottak vagyunk, de szeretnénk megmutatni, hogy mit tudunk, illetve szeretnénk minél többet tanulni a felnőtt játékosoktól” – mondta a szintlépésről egyöntetűen Tóth Gergely és Miszlai Levente.

Sok sikert kívánunk nekik, hajrá Budafok!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon