Végre legyőztük az Ajkát!

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 2. fordulójában 2–0-ra nyertünk az előző bajnokság harmadik helyezett csapata ellen, s már másodikok vagyunk a tabellán.

A Budafok legutóbb 1990 őszén győzött az NB II-ben a Veszprém vármegyei együttes ellen, így több mint harminc év után sikerült ellenük diadalmaskodni.

A kezdeti tapogatózás után a 16. percben Szerető szép egyéni megmozdulással betört az ajkai tizenhatoson belülre, az ötösre passzolt, ahonnan Kovács sodorta a hálóba a labdát. (1–0).  A folytatásban az Ajkánál volt többet a labda, ám erejéből csak helyzetekre futotta. Sajnos gólszerzőnket, csapatkapitányunkat a 32. percben sérülés miatt le kellett cserélni, a karszalag Oláh Bálintra került.

A félidő lefújása előtt nem sokkal Merényi Ádám szerzett labdát az ellenfél térfelén, begyalogolt a tizenhatoson belülre, lövésébe Horváth ugyan beleért, de nem tudott hárítani. 2–0-ra vezetünk!

A folytatásban a vendégek előtt is több lehetőség adódott, Gundel-Takácsnak többször bravúrral kellett hárítania, a vendégek kapufákat is lőttek, sőt kihagytak egy 11-est. A mieink is elrontottak két nagy helyzetet, így az eredmény nem változott.

Két forduló után nem veszítettünk pontot, három gólt szereztünk, egyet sem kaptunk, s a Győr mögött a második helyen állunk!

Csak így tovább!

MERKANTIL BANK LIGA

2. forduló

Budafoki MTE–FC Ajka 2–0 (2–0)

Promontor utca, 500 néző, vezette: Takács Tamás

Budafok: Gundel-Takács – Bíró, Lorentz, Fótyik, Kalmár – Csonka (Horváth O., 62. perc), Oláh – Németh (Kocsis, 62.), Szerető (Pintér, 75.), Merényi (Horgosi, 75.) – Kovács (Vasvári, 32.). Vezetőedző: Erős Gábor

Ajka: Horváth – Tóth, Kenderes, Görgényi (Borsos, 63.), Csemer – Tajthy (Csizmadia, 63.), Rabatin, Gyuris (Babos, a szünetben), Zsolnai, Sejben (Doncsecz, 63.) – Szarka (Szűcs, 63.). Vezetőedző: Jeney Gyula

Gól: Kovács (16. perc), Merényi (42.)

Vezetőedzőnk, Erős Gábor kritikusan értékelt a találkozó után:

Az Ajka jobb focit játszott, nem kérdés, hogy előrébb tart. Én sem szeretem a védekező futballt, nekünk azonban rengeteg időre van szükségünk, hogy a mi játékunk kialakuljon. Az út elején vagyunk. Karácsonyra nem nagyon kell ajándékot kérnünk, ellenfelünknek volt egy kihagyott tizenegyese, három kapufája, de a győzelemnek természetesen örülök, miként annak is, hogy ilyen hosszú idő után sikerült nyerni az Ajka ellen. Fontos volt számunkra a három pont megszerzése, azonban két lábon állva a talajon kell maradnunk, mert rengeteg munka vár még ránk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon