Vereség vitatható góllal

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában paprikás hangulatú, sok játékvezetői hibával tarkított meccsen a hazai csapat nyert 1–0-ra.

Csapatunkban Oláh egymeccses eltiltása miatt nem léphetett pályára. A találkozó előtt azonos pontszámmal (19) álló két csapat mérkőzésén az első nagy helyzet Vasvári előtt adódott, valamivel több mint húszméteres lövését Helesfay bravúrral védte. Egy-egy pécsi kísérletet követően Merényi bal oldali beívelése után a hazaiak kapusa a labda mellé ütött, ám az nem a hálóba, hanem mellé ment. Gundel-Takácsnak is akadt védeni valója, majd a 44. percben a Pécs megszerezte a vezetést: Krausz lőtt kapura, a labda a lécről pattant a gólvonalra, de nem haladt át teljes terjedelmében rajta, a játékvezető azonban a partjelző jelzésére megadta a gólt (1–0).

A szünet után óriási szerencséje volt a hazai csapatnak. Előbb Pejovics a gólvonalon mentett, majd Vasvári közeli bombája a lécen csattant. A 60. percben forrósodott a hangulat, Krausz miatt Kocsis, majd Németh miatt Rácz került a földre, a bíró utóbbi játékosnak és Némethnek adott sárga lapot.

Gundel-Takács érthetetlenül kapott sárgát, Pejovics szabadrúgása után kapusunk nagyot védett, majd Kocsist a 16-oson belül buktatta Majnovics, elmaradt a büntető, ezt követően Bachesz bombáját hárította bravúrosan Gundel-Takács.

A hátralévő időben egyre másra vezettük a támadásokat, miközben Rácz második sárga lapja miatt előbb mehetett zuhanyozni. A sérülése miatt nyolc meccset kihagyó Pintér csereként újra pályára lépett, ezt követték Helesfay bravúrjai, Elek és Németh lövése után. Az utolsó pillanatban még kaptunk egy szabadrúgást, de Kovács labdája a kapu fölé szállt.

A hazaiak régi-új edzője, Kulcsár Árpád így győzelemmel mutatkozott be. A meccs előtti napon honlapunknak azt mondta Németh Márió, a két csapat januári találkozójának a gólszerzője, hogy szerinte ismét egy gól fog dönteni. Igaza lett, de ő fordított eredménnyel gondolta.

Erős Gábor: „Két ellentétes félidőt hozott a mérkőzés. Az elsőben a hazaiak játszottak jobban, a másodikban viszont mi domináltunk, nagy helyzeteink voltak, a pécsi kapus Helesfay Donát többször is remekül védett. Azt nehéz feldolgozni, hogy miért adunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek. Gratulálok a pécsieknek, azt azonban meg kell jegyeznem, a játékvezető sok esetben nem megfelelően döntött.”

MERKANTIL BANK LIGA
16. FORDULÓPÉCSI MFC–BUDAFOKI MTE 1–0 (1–0)
Pécs, 400 néző. Vezette: Bana Gergely (Kiss Balázs, Máyer Gábor).
PMFC: 
Helesfay – Terbe, Rácz, Pejovics, Majnovics – Bachesz, Krausz, Gyurkits (Szeles, 71.) – Harsányi (Hudák, 90+3.), Tóth-Gábor (Takács, 82.), Szabó (Hadaró, 82.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád
BUDAFOK: Gundel-Takács – Biró (Pintér, 84.), Lorentz, Horgosi, Kalmár (Szerető, 84.) – Csonka, Horváth (Elek, a szünetben) – Kocsis, Merényi (Németh, a szünetben), Vasvári  – Kovács. Vezetőedző: Erős Gábor
Gól: Krausz (44.)
Kiállítva: Rácz (80.)

Tizenkilenc ponttal a tizenkettedikek vagyunk a tabellán.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon