Vereséggel búcsúztunk az idei szezontól

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga utolsó, 38. fordulójában vasárnap este a Tiszakécske otthonába látogattunk. Bár a meccs képe alapján a döntetlen reálisabb eredmény lett volna, egy késői gólnak köszönhetőn a hazaiak megnyerték a mérkőzést és otthon tartották a három pontot.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat a Balaton-partiak otthonában: Oroszi I. – Vaszicsku G., Fótyik D., Soltész I. – Horváth O., Adorján K., Oláh B., Kovács D. (D)., Biró M. – Bakti B., Beke P.

Számunkra annyi volt a mérkőzés tétje, hogy a 10., vagy a 11. helyen zárjuk-e a bajnokságot, a hazaiknak viszont ennél jóval több, egy vereség és a többi eredmény számukra kedvezőtlen alakulása esetén ugyanis akár még osztályozós helyre is csúszhattak a 13. pozícióból.

Ennek megfelelően próbálták megnyomni a meccs elejét, ám távoli lövéseken kívül nem jutottak közel a kapunkhoz, amelyek nem jelentettek komoly veszélyt. A mérkőzés első nagy lehetősége a 8. minutumban ennek ellenére előttünk adódott: Bakti Balázs szöktette Horváth Olivért a bal szélen, aki berobogott a 16-oson belülre, majd 10 méterről tüzelt, sajnos az oldalhálóba.

A 19. percben Horváth fejelt kapura egy jobb oldali beadást, Vaszicsku azonban még a gólvonal előtt tisztázott. Fél óra elteltével két nagy helyzete is volt a hazaiaknak: előbb Oroszi István védte bravúrral Horváth 8 méteres lövését, majd Zamostny maradt üresen a kapunk előterében, ám szerencsére éppen egyik csapattársát találta telibe – ennél jobban mi sem blokkolhattunk volna… A félidő hajrájában mi is nagyon közel jártunk a gólhoz: Horváth bal oldali beadását Beke Péter nagy ívben fejelte kapura 6 méterről, a hazaiakat azonban megmentette a felső léc, onnan pattant le a labda.

Fordulást követően is inkább a küzdelem dominált, Mátyus János pedig cserékkel próbált új lendületet hozni a játékunkba: Kovács és Bakti helyére Sós Máté és Németh Márió érkezett. Utóbbi a 64. percben egy szép szólót követően nem sokkal lőtt a bal alsó sarok mellé a 16-os sarkáról. Mezőnyfölényben futballoztunk a folytatásban, a hazai térfélen zajlott a játék, ám helyzetekben nem mutatkozott meg a fölényünk. Így érkeztünk el a meccs hajrájához, ahol aztán a 87. percben a semmiből megszerezte a győztes gólt a Tiszakécske: egy szöglet után a hosszú oldalról visszafejelt labdát a csereként pályára lépő Vólent közelről a kapunkba lőtte. A hosszabbítás perceiben két újoncot is avattunk, a fiatal Horváth Benedek és Molnár Bence először lépett pályára NB II-es csapatunkban. Az 1–0-s vereség ellenére csapatunk a 10. helyen zárta a bajnokságot.

Merkantil Bank Liga
38. forduló


Tiszakécskei LC – Budafoki MTE
1–0 (0–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 350 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Szabó Dániel)
TISZAKÉCSKE: Halasi – Balázs B., Csáki R., Végső, Máté Zs. – Erdei (Geiger, 62.), Szekér (Kiss N., 9.), Pongrácz (Oláh, 83.), Vajda – Zamostny, Horváth Z. (Vólent, 83.) Vezetőedző: Klausz László.
BUDAFOK: Oroszi I. – Bíró M.(Molnár B., 90.), Horváth O. (Horváth B., 90.), Fótyik D., Vaszicsku G. – Soltész I., Oláh B., Adorján K., Kovács D. (Németh M., 54.) – Bakti B. (Sós M., 54.), Beke P. (Vasvári Z., 79.). Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerző: Vólent R. (87.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon