Zakariás: a legendás 6-os

Budafoki MTE

Klubunk legendájára emlékeztünk ma, születésének 100. évfordulóján.

A budafoki labdarúgó család meghívására Zakariás József születésének 100. évfordulóján benépesült az edzőközpont előtti tér. Megérkeztek a vendégek és Zakariás József emléke előtt tisztelegve elhelyezték a megemlékezés koszorúit. Ezután a résztvevők egy színvonalas konferencián ünnepelhettek tovább.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár beszédében szót ejtett a sport fontosságáról a fiatalok életében és ennek kapcsán az ünnepelt eredményeit, érdemeit is felsorakoztatta. Kiemelte, hogy ha a mai kor sportjának szellemét a múlt emlékére és sikereire alapozzuk, akkor a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon és a párizsi olimpián is nagy sikerekre számíthatunk.

A konferencián Básthy Béla, Kőszeg Város polgármestere (A Lóránt 100 emlékév kezdeményezője) egy „staféta-labdát” adott át Karsay Ferencnek, Budafok-Tétény polgármesterének azzal a céllal, hogy az Aranycsapat legendáinak 2029-ig tartó emlékezése mindig egységet képviseljen.

Lomnici Zoltán az Aranycsapat Testület nevében köszönetét fejezte ki azoknak, akik az emlékek ápolásán túl a lelkekben is megőrzik legendáink emlékét.

A konferencia szakmai része Dénes Tamás szakújságíró előadásaival folytatódott, amelyben bemutatta Zakariás József klubfutballban és a válogatotban töltött időszakát. (Az előadások diái cikkünk végén elérhetők. Minden szerzői jog Dénes Tamás sportújságíró tulajdona.).

Végezetül, de nem utolsó sorban Pacsi Bálintnak, utánpótlásunk szakmai vezetőjének színes előadását hallgatták meg a megjelentek „Múltunk és jelenünk a jövőnk” címmel, mely a tehetségközpontunk, a budafoki labdarúgás és Zakariás József összefüggéseit volt hivatott bemutatni.

A nap zárásaként klubunk vezetői az MTK Baráti Kör meghívására megkoszorúzták „Zakibá” végső nyughelyét a Farkasréti temetőben.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon