Mérkőzések

Budafoki MTE – BFC Siófok

Merkantil Bank Liga
17. forduló
2022 november 13.
Budafoki MTEBudafoki MTE
3
0
BFC Siófok
Budafoki MTE Sporttelep

3–0 (2–0)

Budapest, Promontor utca, 400 néző. Vezette: Berényi Tamás (Varga Gábor, Szilágyi Norbert)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Horgosi, Jagodics M., Fótyik – Margitics A. (Györgyi A., 72.), Kovács D. (Nándori, 60.), Csonka A., Soltész I., Horváth O. (Bíró M., 87.) – Sós M. (Szűcs Zs., 72.), Beke (Takács R., 72.). Vezetőedző: Mátyus János
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi (Eördögh, 72.), Varjas Z., Debreceni, Varga B. (György N., 82.) – Krausz, Nikházi – Major, Nyári (Farkas B., a szünetben), Balogh B. (Girsik, a szünetben) – Makrai (Horváth P., a szünetben). Vezetőedző: Domján Attila
Gólszerző: Jagodics M. (30., 35.), Takács R. (85.)

Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában a BFC Siófok együttesét fogadja a BMTE Stadionban. Kövessék élő, szöveges közvetítésünkkel a találkozó legfontosabb eseményeit.
Mátyus János kényszerből egy helyen változtatott az előző két fordulóban a Győr és a Haladás ellen négy pontot szerző kezdőcsapaton, Adorján Krisztián ugyanis Szombathelyen megkapta ötödik sárga lapját, így Csonka András került be a középpályára: Gundel-Takács B. - Horgosi D., Jagodics M., Fótyik D. - Horváth O., Soltész I., Csonka A., Kovács D. (C), Margitics A. - Sós M., Beke P.
A kispadról az alábbi játékosok várnak bevetésre: Horváth A.(K), Nándori B., Györgyi A., Németh M., Takács R., Tischler P., Bíró M., Szűcs Zs., Vaszicsku G.
Íme a vendégek összeállítása: Hutvágner G. (K) - Debreceni Á., Varga B., Major G., Polényi G. (C) - Nyári P., Krausz R., Balogh B., Nikházi M. - Makrai G., Varjas Z.
A mérkőzés játékvezetője Berényi Tamás lesz majd, asszisztensei Ifj.Varga Gábor és Szilágyi Norbert.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, csapatunk piros-fekete mezben, valamint fekete nadrágban és sportszárban játszik ma, a vendégek tiszta fehérben futballoznak. Mi kezdtük a találkozót.
Sípszó
5'
Az első öt perc a tapogatózás jegyében telt, mezőnyben zajlik a játék, nem forogtak veszélyben a kapuk.
6'
Polényi jobbról érkező, éles beadása mindenki előtt elmegy középen, kirúgással jöhetünk.
8'
Az első lehetőség a vendégeké: Nyári ívelt középre egy szabadrúgást, Varjas pedig 10 méterről tisztán fejelhetett, de szerencsére jócskán fölé/mellé bólintott.
12'
Soltész Istvánt rángatják meg egyszerre hárman a félpályánál, a játékvezető továbbot int, középpályásunk becsúszva próbálja visszaszerezni a labdát, ezt azonban lefújja, sőt sárga lapot is ad játékosunknak...
Sárga lap
15'
Túl vagyunk az első negyedórán, egyelőre nem jelentettünk veszélyt a siófoki kapura. A vendégek magas letámadással próbálnak labdát szerezni már a mi térfelünkön.
18'
Megint egy jobbról érkező beadást fejelhet kapura Varjas, ez már pontosabb, de szerencsére erőtlen, így Gundel könnyedén fogja meg a labdát.
22'
Hatalmas kapu előtti kavarodás után most volt egy kis szerencsénk, senkiről nem pattant a kapunk felé a labda, végül Krausz Raul kapáslövésével zárult a vendég akció, aki szerencsére méterekkel fölé bombázott.
25'
Sajnos egyelőre nem tűnünk élesnek, nem igazán vettük még fel a meccs ritmusát, de ez a játékvezetőnek sem sikerült, aki szinte minden ítéletével minket sújt, minden kétes esetet a siófokiaknak fúj be, illetve ami nálunk szabálytalan, az az ellenfélnek nagyvonalúan tovább...
30'
VEZETÜÜÜÜNK, JAGODICS! Kovács ívelt középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, Jagodics Márk tökéletes ütemből indult el a beadásra, így üresen, bevetődve, csukamozdulattal a bal felső sarokba fejelt, Hutvágnernek esélye sem volt.
BMTE gól!
35'
OTT A MÁSODIK, JAGODICS-DUPLA!!! Kovács Dávid ezúttal szögletet tekert középre balról, hátvédünk pedig ismét tökéletesen érkezett és közelről a siófoki kapuba fejelt, 2-0!
BMTE gól!
39'
Makrai távoli lövése kerüli el jócskán a kapunkat.
45'
Nincs hosszabbítás, véget ért az első játékrész, Jagodics duplájával két góllal vezetünk a szünetben!
Sípszó
46'
Jön a folytatás, a vendégek kezdték a második félidőt.
Sípszó
46'
Három helyen is változtatott a Siófok a szünetben: Nyári, Balogh és Makrai helyett Horváth Péter, Girsik és Farkas a pályán.
Csere
51'
Horváth Péternek alakítanak ki jó lövőhelyzetet a társak egy elzárással, a csereember azonban 14 méterről, kapásból fölé bombáz.
55'
Szépen járattuk a labdát a siófoki 16-os előterében, végül Soltész lőtt fölé 20-25 méterről.
58'
Gundel-bravúr! Most mindent egy lapra feltéve támadnak a vendégek, az utóbbi percekben beszorultunk a kapunk elé, Varga Bence kiszorított szögből leadott életerős löketét azonban nagyot vetődve védi kapusunk.
60'
Mátyus János megerősíti a középpályás védekezést: Kovács Dávid helyére Nándori Botond érkezik. A csapatkapitányi karszalag a duplázó Jagodics Márkra került.
Csere
64'
Polényi csúsztat meg a röviden egy sarokrúgást, szerencsére méterekkel mellé.
70'
Megint nagy mozgás az oldalvonal mellett: nálunk Györgyi Arthur, Takács Ronald és Szűcs Zsolt jött Margitics, Beke és Sós helyére, a vendégeknél Polényit Eördögh András váltja.
Csere
73'
Helyzet! Szűcs Zsolt lőtt a 16-os jobb sarkáról, Hutvágner csak ütni tudja, a kipattanóra Nándori érkezik, aki 15 méterről mellé bombáz.
75'
Az iménti akciónál egy taktikai faultért Debreceni Ákos kap utólagos sárga lapot.
Sárga lap
82'
Itt az utolsó siófoki csere: Varga Bence le, György Nico be.
Csere
83'
Eördögh gondol egy merészet és vállalkozik lövésre 25 méterről, a szitáló labda kissé becsapja Gundelt, így először maga elé üti, de aztán rávetődik a kipattanóra.
85'
TAKÁCS RONALD ELDÖNTI!!! A csereként pályára lépő játékosunk tökéletes ütemű indítást kap a leshatáron, elviszi a labdát a kifutó Hutvágner mellett, majd 18 méterről az üres kapuba gurít, 3-0!
BMTE gól!
87'
Mi is cserélünk még egyet a végén: a hosszú sérülése után visszatérő Bíró Márk érkezik Horváth Olivér helyére.
Csere
90'
Három perc a ráadás.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon