Tehetségközpont

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az ELN-72/2021 (03.19.) számú határozatával – a Double Pass audit megyei eredményei ismeretében – Tehetségközpontként jelölte ki egyesületünket. A Tehetségközpontok létrehozásának célja, hogy a fiatalok számára olyan műhelyek váljanak elérhetővé az ország valamennyi megyéjében és térségében, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekek megfelelő egyéni képzésére, és a legtehetségesebbek felkészítésére az akadémiai szint eléréséhez. A területi alapon szervezett Tehetségközpontokban főállású, képzett, ambiciózus szakemberek foglalkoznak az ifjú labdarúgókkal.

Megfogalmazott célkitűzésünk:

A magyar labdarúgásnak a Budafok felnőtt csapatán keresztül minőségi labdarúgókat képezzünk, a társadalom számára pedig értékes embereket neveljünk. A fő mottónk a minőségi javulás lesz majd az előttünk álló időszakra!

Play Video about BLC - Pacsi Bálint - 2022

A minőségi javulás egyik fontos feltétele, hogy a tehetségeket megtaláljuk, s számukra a lehető legjobb képzést adjuk. S hogy ki minősül tehetségnek? Értelmezésünkben tehetséges az a gyermek, aki mozgékony, labdaügyes, kreatív és nem utolsó sorban motivált!

A Budafoki Labdarúgó Club Tehetségközpontjában közel 300 gyermek és fiatal, 12 csapatban kap kiemelt figyelmet az U-7-es korosztálytól egészen az U-19-es korosztályig, valamint a BLSZ 1-ben szereplő Budafoki MTE II csapatig. Velük összesen 13 edző, 2 kapusedző, 1 gyógytornász, 1 erőnléti edző és egy utánpótlás koordinátor foglalkozik, a szakmai igazgató vezetése mellett.

Egyesületünk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gyermekekben ne csak a lehetséges labdarúgót, hanem a jövő társadalmának értékes felnőtt tagját is lássuk, ezért a futballspecifikus képzések mellett erre felkészített utánpótlás koordinátorunk valamennyi korosztályban tart készség- és képességfejlesztő foglalkozásokat.

„Bár tehetséggel foglalkozni igen megterhelő lehet, a tehetséges gyermek nem teher. Inkább kihívás.”

/Gyarmathy Éva pszichológus/

Fontos számunkra a helyi sajátosságok és a kerület ismerete, továbbá a budafoki labdarúgás hagyományainak tiszteletben tartása, a lokálpatriotizmus kialakítása. Ebből következik, hogy szakmai koncepciónkat és a mindennapi munkánk szellemiségét is át kell hassa a helyi kötődések megértése, figyelembevétele, továbbá e filozófiának a fiatalokban történő továbbélésének elősegítése. Tisztában vagyunk azzal, hogy a mai, sokkal inkább mobilitáson alapuló társadalmi berendezkedésben kevésbé jellemző, hogy az egyén évtizedekre tervez, ugyanakkor annak képességét, hogy az éppen aktuális közösségért tenni akarjon és tudjon, bírjon a társadalmi felelősségvállalás kompetenciájával elő kell segítsük és középpontba kell helyezzük. 

Mindehhez szükséges a helyi és a környékbeli partnerségek kialakítása, ennek megfelelően Tehetségközpontunk egyre több iskolában és óvodában van jelen, tart ingyenes foglalkozásokat!

Csatlakozz hozzánk, focizz Te is Budafokon!