Bajnokságot nyert az U17-es csapatunk

Tehetségközpontunk U17-es csapata lett a 2023/2024-es szezon bajnoka az MLSZ Regionális Közép-Déli csoportban, ezzel kivívta a magasabb osztályba jutás lehetőségét.

Kiváló időjárás, remek hangulat és igazi labdarúgó atmoszféra várta szombaton a Promontor utcai sporttelepre kilátogatókat. Mindkét csapat, a Szent István és mi is komoly szurkolótáborral készültünk a minden kérdést tisztázó bajnoki döntőre. A szülők, rokonok, hozzátartozók és a kisebb korosztályú utánpótlás játékosaink mellett NB2-es felnőtt csapatunk szurkolói közössége, az Ultras Promontor tagjai is kilátogattak a mérkőzésre.

Izgalmakban és fordulatokban nem volt hiány, nagyon bekezdett mindkét csapat: az első három percben 3 gól született, szerencsére a gólváltásból mi jöttünk ki előnnyel. Az első félidőben sikerült az előnyt háromgólosra növelni, így 4-1-es vezetés birtokában vonulhattunk az öltözőbe. A második félidő elején higgadtabban játszott mindkét csapat, mely nyugodtabb periódust a vendégek gólja törte meg, de erre is azonnal érkezett a válasz, végül 7-2-es magabiztos győzelmet arattunk.

Igazi futballünnep volt ez Budafokon, nemcsak a bajnoki cím miatt: a félidőben búcsúztattuk el Jankov Bandi bácsit, klubunk technikai vezetőjét és feleségét, Ica nénit, valamint második számú csapatunk korábbi masszőrét, az olimpikon Tóth Kálmánt is.

Budafoki LC-Szent István SE 7-2 Gólszerzők: Tóth G. (3), Lee Subeom, Wallisch Flórián, Vincellér Dávid, Miszlai Levente

Kezdő: Anton K. – Fülöp H., Góg E., Kovács-Tuba M., Koppány Z. – Szalay Cs., Vincellér D., Wallisch F. – Lee Subeom, Miszlai L. Tóth G.

Cserék: Harangi-Legáth B., Gróf A., Iván B., Kiss M., Kégler D., Szabó Á., Tőkészki M.

Mindez azt jelentette, hogy a másik mérkőzéstől függetlenül mi lettünk a bajnokok!

Pacsi Bálint, szakmai igazgatónk boldogan értékelte a látottakat a mérkőzést követően, de nem az eredményt hangsúlyozta: „A mai napon óriási örömünkre az U17- es csapatunk bajnokságot nyert kollégám, illetve egykori jánosházi játékosom, Molnár István Jenő vezetésével! Mivel a csapat eredménye másodlagos, még boldogabbak azért vagyunk, mert a bajnokság gólkirálya, a mai bajnoki döntőben 3 gólt szerző 16 éves Tóth Geri az NB 2- es felnőtt csapatunkkal edzett pénteken, utat mutatva az összes utánpótlás játékosunknak!!

A csapat tagjai (a szezonban pályára lépő valamennyi játékos):

Anton Kristóf, Béres Norbert, Buczkó Milán, Dancsics Zoltán, Fülöp Hunor, Góg Ede, Góra Bence, Gróf András, Harangi-Legáth Botond, Hollóváry Eytan, Iván Benjámin, Joó-Wolf Ákos, Kemenczei Csanád, Kégler Dominik, Kiss Milán, Koppány Zombor, Kovács-Tuba Marcell, Lee Subeom, Máté Dominik, Miszlai Levente, Nagy Nimród, Parragi Zsombor, Petőcz-Nemessányi Bálint, Tóth Gergely, Szabó Árkád, Szalay Csaba, Tőkészki Máté, Vincellér Dávid, Vígh Bence, Wallisch Flórián,

A rájátszás 2024. június 1-jén kezdődik, idegenben kezdünk a Gyöngyös csapata ellen, a visszavágóra 2024. június 5-én szerdán, hazai pályán kerül sor! Aki teheti, jöjjön szurkolni!

Hajrá Budafok!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon