Egy álom véget ért, de az élmény örök

Bár a bravúr nem sikerült, egyrészről történelmi pillanatnak lehettünk részesei, másrészről felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

Egy hosszú menetelést követően érkeztünk meg 2023. május 3-án a Puskás Arénába, a Magyar Kupa döntőjére, ahol a ZTE csapatával találkozott felnőtt gárdánk. A gólnélküli rendes játékidőt követően, amikor már mindannyian a büntető párbajra készültünk, sajnos NB1-es ellenfelünk először akcióból, majd a hosszabbítás utolsó másodperceiben szabadrúgásból is gólt szerzett, így elhódította a Magyar Kupát.

Mindez azonban nem veheti el tőlünk az elmúlt időszak élményeit, készülődéseit, a még erősebb közösségé alakulásunk eredményeit. A mögöttünk lévő három hétben ugyanis készültek a döntőről „vizionáló” gyermekrajzok, együtt focizhattunk a bennünket meglátogató és meglepő felnőtt játékosainkkal, álmodoztunk arról, hogy milyen lehet a kupa, sálakat, mezeket vásárolt szülő és gyermek egyaránt, izgatottan vártuk a jegyeinket, terveztük a stadionba kijutást, énekeltünk buzdító nótákat a Promontor utcában gyakorlásként, majd énekeltünk a „Puskásba” sétálva.

Láthattuk, ahogy néhány játékosunk a nagymúltú gyepére kíséri felnőtt játékosainkat, s megélhettünk megannyi élményt, izgalmat. Ismét valami olyannak lehettünk részesei, amiért érdemes élni, s ami talán mindenkiben tovább erősíti azt az érzést, hogy jó meccsre járni, hogy felemelő érzés a magyar labdarúgás részének lenni. A magyar labdarúgást szerető és azért időt, energiát, pénzt áldozó, 24 ezer ember alkotta közösség tagjai voltunk tegnap, függetlenül a kék vagy éppen piros-fekete színektől.

Eredmény ide, eredmény oda: büszkék vagyunk a fiúkra és köszönjük, hogy általuk mi is történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi és részesei!!!

HAJRÁ BUDAFOK!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon