Ezúttal is Debrecenben zártuk az évet

Immáron hagyományosnak mondható, hogy a debrceceni Olasz Focisuli az MMS Média Marketing Sport Kft.-vel közösen kiválóan szervezett tornákkal várja év végén a fiatalokat. Nem véletlen, hogy U12-es és U14-es csapatunk a 2023. december 9-10-ei hétvégén a Mikulás Kupán, míg U13-as csapatunk egy héttel később a Karácsony Kupán vett részt.

2023. december 9-én és 10-én hosszú útra indult az U12-es és az U14-es csapatunk, ahogy tavaly, úgy idén is neveztünk a debreceni Olasz Focisuli és az MMS Kft. által közösen szervezett Mikulás kupán. Akik tavaly részesei voltak a háromnapos rendezvénynek, azok idén már rutinos játékosként, de nagy örömmel és izgalommal várták a tornát, akik újak voltak, azok pedig érdeklődéssel csodálták e felfokozott állapotot.

Ez a három nap ugyanis többről szól, mint pusztán labdarúgás. A közös utazás, a közös étkezések, az esti, illetve a szabad időszakokra tervezett közös programok felejthetlen élményt nyújtanak játékosnak, edzőnek és szülőnek egyaránt, továbbá komoly csapatépítő erővel bírnak.

Természetesen építi és fejleszti a csapatot és az egyén szintjén a játékosokat az is, hogy a torna szervezői kiváló csapatokat hívnak meg évről évre, valamennyi mérkőzés kiélezett, mondhatni komoly csatáknak voltak szemtanúi azok, akik kilátogattak a több helyszínen zajló küzdelmekre.

U12-es csapatunkat az alábbi játékosok alkották: Dabrovszky Zsolt, Erődi-Gaál Péter, Galgóczi Bálint, Kővágó Dániel, Mészáros Zalán, Nagy Bálint, Nagy Bence, Piróth Kristóf, Regős-Turai Péter, Svantek Kristóf, Tóth Albert

A csoportmérkőzéseket megelőző napon, még pénteken nagyon magas színvonalú edzőmeccset játszottunk a hazai Olasz Focisuli ellen a Szent László  Gimnázium termében.

Másnap aztán megkezdődött a torna, az alábbi eredményekkel:

1. csoportmeccs: Budafok – DEAC 1:0, Gól: Mészáros Zalán (Hajdúböszörményi Városi Sportközpont) 2. csoportmeccs: Budafok – Michalovce (SK) 1:0, Gól: Mészáros Zalán (Hajdúböszörményi Városi Sportközpont) 3. csoportmeccs: Budafok – Soroksár 1:1, Gól: Piróth Kristóf (Oláh Gábor Sportcentrum, Debrecen) 4. csoportmeccs: Budafok – Olasz Focisuli Fekete 1:1, Gól: Dabrovszky Zsolt (Oláh Gábor Sportcentrum, Debrecen)

Ezzel a csoport első helyén végeztünk 8 ponttal, így bejutottunk az Aranyágra, a legjobb 6 közé, ahol két hármas csoportra osztottak minket, és a másik csoport azonosan végző csapatával játszottunk a helyosztókért.

1. meccs: Budafok – Olasz Focisuli Piros 0:1 (Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium tornaterme) 2. meccs: Budafok – Szanda FS 1:3, Gól: Piróth Kristóf (Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium tornaterme)

Ebben a csoportban a 3. helyen végeztünk, így a másik csoport 3.-jával, a Soroksárral játszottunk az 5. helyért, melyet 2:0-ra nyertünk Mészáros Zalán két góljával, az Oláh Gábor Sportcentrumban.

Gratulálunk az 5. helyezéshez!

U14-es csapatunkat az alábbi játékosok alkották: Patkós Bence, Dombovári Zsolt, Varga Tétény, Major Zsombor, Magyari Marcell, Zwierczyk  Marsal, Barna Brúnó, Marton Ottó, Schramek Márton

A csoportmeccseken egy kivételével szoros mérkőzéseket játszottunk, veretlenül, a csoport 2. helyét megszerezve jutottunk Aranyágra.

1. csoportmeccs: Budafoki LC – DEAC 1-1 Gól: Major Zsombor (Oláh Gábor Sportcentrum) 2. csoportmeccs: Budafoki LC – Partium Labdarúgó Akadémia 2-2 Gólok: Dombóvári Zsolt, Varga Tétény   (Mechwart András terem) 3. csoportmeccs: Budafoki LC – Zakopane 9-0 Gólok: Dombovári Zsolt 4, Magyari Marcell 2, Barna Brúnó, Marton Ottó, Major Zsombor (Mechwart András terem) 4. csoportmeccs: Csepel Hungary Club 94 SE – Budafoki LC 1-5 Gólok: Dombovári Zsolt 3, Barna Brúnó, Zwierczyk Marsal (Mechwart András terem)

A második napon is izgalmas tétmérkőzéseket játszottunk:

1. meccs: Marosvásárhely SE – Budafoki LC 1-0 (Oláh Gábor Sportcentrum) 2. meccs: DEAC – Budafoki LC 2-3 Gólok: ombovári Zsolt, Varga Tétény, Major Zsombor (Oláh Gábor Sportcentrum)

A 3. helyért szóló mérkőzést a Partium Labdarúgó Akadémia ellen vívtuk az Oláh Gábor Sportcentrumban, ahol Dombovári Zsolt 2 góljával megnyertük a mérkőzést.

Gratulálunk a 3. helyezéshez!

Egy héttel később zajlott 4 csoportban, 17 csapattal, 5 helyszínen a Karácsony Kupa, melyen az U13-as csapatunk képviselte Tehetségközpontunkat a B csoportban.

U13-as csapatunkat az alábbi játékosok alkották: Bara Ádám, Blastik Benedek, Horváth Olivér László, Jámbor András, Kasza-Kovács Kolos, Kovács Kristóf, Miklósy Márton, Molnár Márton, Nagy András, Prenker Barnabás, Regős-Turai Gergő, Sulija Nimród, Szili Márton, Vári Balázs

1. csoportmeccs: Budafok – DEAC 3-1 Gólok: Bara Ádám 2, Prenker Barnabás (Mechwart András terem) 2. csoportmeccs: Budafok-TS Tramvaj Krakow (PL) 1-0 Gól: Bara Ádám (Mechwart András terem)

Ezzel a két győzelemmel, illetve a csoportunkban kialakult eredményekkel eldőlt, hogy vasárnap a Gold Kupáért, vagyis az 1-8. helyért játszhatunk. Már csak az volt a kérdés, hogy a csoportunkból első, vagy második helyen jutunk tovább, ami a budapesti Csakacsel Futsal Club ellen dőlt el, így utaztunk át a szállásunk mellett található, Oláh Gábor utcai DEAC Sportcsarnokba.

3. csoportmeccs: Budafok-Csakacsel 1-3 Gól: Bara Ádám. Nagyon izgalmas, jó színvonalú mérkőzésen sajnos alulmaradtunk, így vasárnap a csoportból másodikként továbbjutva küzdhetünk a rájátszásban debreceni Beregszászi Szakközépiskolában a döntőért.

1. meccs: Budafok-Olasz Focisuli 2-0 Gólok: Bara Ádám, Prenker 2. meccs: Budafok-Partium 1-1 Gól: Bara Ádám 3. meccs: Budafok-FK Rad 1-4 Gól: Miklósy Márton

A kialakult eredmények alapján volt egy kis esély a bronzmeccsre, amennyiben az Olasz-Focisuli-Partium mérkőzésen nem utóbbi nyer, sajnos nem így történt. Az 5. helyért külön mérkőzést nem rendeztek, így végül megosztva zártuk a tornát az 5. helyen.

Gratulálunk a 5. helyezéshez!

Köszönjük az Olasz Focisulinak a szervezést, csapatainknak pedig gratulálunk!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon