Fociünnep a Promontor utcában: lezajlott a II. Zakariás Kupa

2024. május 31. és június 2-a között második alkalommal szerveztük meg az U12-es korosztály számára a Zakariás Kupát, melyen hazai egyesületek mellett a Kárpát-medencei Akadémiai Rendszer több tagja is képviseltette magát.

Két nap, kegyes időjárás, húsz mérkőzés, kiváló egyéni megoldások, nagy gólok, gyönyörű védések, gyermeki örömök, vereség utáni csalódottságok, igazi fociünnep! Így foglalható össze címszavakban a mögöttünk álló hétvége és a II. Zakariás Kupa.

A torna hivatalosan pénteken kezdőtött a megnyitóval, ahol a játékosok számára bemutatásra kerültek az érmek és kupák, de talán ennél izgalmasabb volt a sorsolás.

A húzások eredményeképp az „A” csoportba az ESMTK, az FC DAC 1904, Székelyföld LA és mi kerültünk, míg a „B” csoportba a Puskás Akadémia, a Kőszegi FC, a Topolya SC, valamint a Partium LA került besorolásra. A megnyitót Zakariás József szobrának koszorúzása zárta.

Szombaton kezdődtek meg a küzdelmek a csoportmérkőzésekkel, szerencsére kegyes időjárással, csak rövid időszakokra nyíltak meg az égi csatornák, a köztes időszakokban pedig olykor még a nap is kisütött. Nap végére kialakultak a csoportok helyezései, ezek alapján került sor vasárnap először keresztbe játékra, majd a helyosztókra.

A torna valamennyi eredménye és egyéb részletek itt érhetőek el: https://budafok1912.hu/zakarias-kupa/!

Mindkét nap láthattunk nagyon izgalmas mérkőzéseket, szoros csatákat, gyönyörű egyéni megmozdulásokat. A döntő is tartogatott izgalmakat bőven, ugyanis a rendes játékidőben nem jutottak döntésre a csapatok, végül büntetőkkel szerezte meg az I. helyet az FC DAC 1904 csapata.

Ahogy tavaly, úgy idén is várták a fiatal játékosokat egyéb programok, így többek között falat mászhattak, templomot látogathattak, illetve természetesen szombat este közösen tekintették meg a Bajnokok Ligája döntőjét.

A végeredmény az alábbiak szerint alakult:

 1. DAC 1904
 2. Topolya SC
 3. Székelyföld LA
 4. Puskás Akadémia
 5. Budafoki LC
 6. ESMTK
 7. Partium LA
 8. Kőszegi FC

Egyéb díjazottak:

 • A legsportszerűbb csapat (Dobesch Gyula díj): ESMTK
 • A legjobb hazai játékos (Schneider Sándor díj): Piróth Kristóf
 • A torna gólkirálya (Eszterházy Márton díj): Németh Levente (DAC 1904)
 • A torna legjobb játékosa (Vizi Sándor díj): Molnár Bálint (Kőszegi FC)
 • A torna legjobb kapusa (Lengyel Zoltán díj): Bálbáe Róbert (Székelyföld LA)

Köszönjük minden csapatnak a részvételt!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon