Fókuszban a döntéshozatali képesség és a nevelés

Nem csak a jelentősen átalakult NB II-es csapatunknál, hanem klubunk tehetségközponttá minősített utánpótlásában is tartalmasan teltek az elmúlt hónapok. Pacsi Bálint vezetésével elkészült az a szakmai koncepció, amely a budafoki labdarúgás hagyományaira épül és két fő szempont mentén határozza meg a munkát.

“A sportszakmai képzés középpontjába a játékosok döntéshozatali képességének fejlesztése került” – mondta utánpótlás szakmai igazgatónk. “Az edzéstervezés kiindulópontja a korábbiaktól eltérően nem a fizikum fejlesztése, hanem a mérkőzés, a játék. Motivált, a pályán jól látó, mozgékony, kreatív játékosokat szeretnénk nevelni. Olyan egyéneket akik csapatban tudnak futballozni. Legalább ennyire fontosnak tartjuk az emberré nevelést, a gyerekek szociális kompetenciáinak fejlesztését, így a koncepció tartalmaz mentális készségeket fejlesztő, csapatépítő és egyéb gyermekvédelmi programokat is.”

Újítás az is, hogy a játékosokkal koordinációs tréner és gyógytornász is foglalkozik, akiknek munkáját folyamatos mérések (FMS, YoYo teszt, magasság és ülőmagasság mérés, technikai pálya tesztek) alapozzák meg, így segítve elő a robbanásszerű növekedés meghatározását, a sérülés megelőzési program kialakítását, sérülés diagnosztikát, valamint az eredményes rehabilitációt.

“Tehetségközpontként célkitűzésünk az is, hogy a kerületi és környékbeli óvodákkal, iskolákkal, valamint a hozzánk tartozó, körzetközpontként működő egyesületekkel szakmai kapcsolatot alakítsunk ki, segítsük a munkájukat, ezáltal pedig minél több tehetséget neveljünk az egyesület és az egész magyar labdarúgás számára. Örömmel tölt el bennünket, hogy mindenhol pozítivan fogadják elképzeléseinket” – fogalmazott Pacsi Bálint.

Az interaktív módon elkészült koncepció megvalósításában több újonnan kiválasztott, alapvetően főállású edző vesz részt, ám a motivált és pedagógiailag is felkészült szakembergárdának tagjai olyan trénerek is, akik már hosszú évek, évtizedek óta kötődnek a budafoki labdarúgáshoz.

A budafoki utánpótlás edzői csapata

U7: Kardos Zsolt, szekcióvezető
U8: Markó Tímea, koordinációs tréner
U9: Keresztes Zoltán
U10: Katona Tamás 
U11: 
Zsupanek Péter
U12: Luhály József
U13: Gula Dávid, videóelemző
U14: Hagymási Zoltán
U15: Gál Lajos
U17: Schmél László-Pataj Csaba
U19: Szabó Viktor
BMTE II.: Pozder Nenad
gyógytornász: Dömötör Blanka
Grassroots-koordinátor, csapatépítő tréner: Dr. Molnár István Jenő Phd

Fókuszban a döntéshozatali képesség és a nevelés

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon