Közös érdek: szoros a kapcsolat a felnőtt csapat és az utánpótlás között

Tehetségközpontunk létrehozásával egyidejűleg egyértelműen megfogalmazott cél és egyben elvárás az utánpótlás képzéssel kapcsolatosan, hogy néhány éven belül saját nevelésű játékos is bemutatkozzon NB2-es felnőtt csapatunkban. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy az utánpótlás és a felnőtt csapat között élő, közvetlen kapcsolat alakuljon ki. A 2023/2024-es szezonban e kapcsolat még erősebbé tételére törekszünk, amelyben a felnőtt csapat jelenlegi stábja rengeteg segítséget nyújt.

2023. október 19-én U13-asainkat edzésen lepték meg első számú csapatunk felnőtt játékosai. Fótyik Dominik, Lorentz Márton, valamint Elek Bence nemcsak néhány kép erejéig maradtak, végignézték az edzést, s közben óriási figyelemmel kísérték a kicsik valamennyi mozdulatát.

Mindez nem meglepő. A 2023/2024-es szezon kezdetekor új vezetőedző, s részben új stáb vette át első számú csapatunk irányítását. Erős Gábor és kollégái megérkezésük pillanatától kezdve hangsúlyozták, hogy fontos számukra az utánpótlás, minden olyan ötletre nyitottak, amely közelebb hozza a fiatalokkal dolgozókat, illetve a gyerekeket is a felnőtt csapathoz. Kiemelték, hogy szeretnék folytatni a korábbi hagyományokat, ilyen többek között, hogy minden évben Mikulás napon az első csapat játékosai adják át a csomagokat és egyéb elismeréseket, illetve minden évben volt rá példa, hogy vagy a gyerekek látogathatták meg az ő edzésüket, vagy ők jelentek meg a kicsik edzésein.

A kapcsolatépítés folytatásának első lépcsőfoka volt, hogy még augusztusban kötetlen beszélgetés keretén belül találkozott a két stáb, ahol a kölcsönös bemutatkozáson túl néhány gyerekekkel kapcsolatos élményt is felelevenítettünk, s elhangzottak a találkozások lehetséges fórumai is.

E találkozón érkezett egy meglehetősen nagyvonalú felajánlás Erős Gáboréktól, miszerint várják a tanulni vágyó edzőket a csapat videózásain, mérkőzéselemzésein. Tehetségközpontunk élt is a lehetőséggel, s azóta több alkalommal, immáron 4 edzőnk is meglátogathatta a felnőtt játékosok öltözőjét és részt vehetett vagy mérkőzés előtti, vagy mérkőzés utáni elemzésen.

Természetesen vannak ennél kevésbé formális jelenetek is az életünkben. Csodálatos gesztus volt felnőtt csapatunk kapitányától, Kovács Dávidtól, hogy amikor egyik U9-es játékosunk családjával leutazott vidékre, s molinón kérte Dávid mezét, akkor a következő héten rutinos játékosunk edzésen meglepte őt, s megajándékozta egy mezzel.

A fiatalok számára kiváló lehetőség továbbá a találkozásra, hogy valamennyi hazai mérkőzésen egy-egy korosztályos csapatunk biztosítja a labdaszedőket. Sokszor versengés zajlik azért, hogy ki kerüljön be a 10 fős stábba, akik rohanhatnak a meccseken a labdákért, s testközelből láthatják felnőtt játékosainkat.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon