Országos kiválasztón jártak Telkiben U14 játékosaink

A Magyar Labdarúgó Szövetség idén 2024. április 11-én szervezte meg a Tehetségközpontok számára az U14-es korosztálynak szóló, országos kiválasztó eseményét. Tehetségközpontunkból 4 játékos kapott meghívót: Dombóvári Zsolt, Magyari Marcell, Patkós Bence és Varga Tétény.

Kiváló, szinte már nyárinak mondható időben fogadták a Magyar Labdarúgó Szövetség munkatársai a Tehetségközpontok behívott játékosait, az idén is megrendezésre kerülő országos kiválasztó eseményen. A mi játékosaink a délutáni csoportban kaptak helyet, ahol négy csapat került kialakításra, majd két, 35 perces mérkőzést játszottak a fiatalok, a Telki Edzőközpont, csodálatos, nemrég épült, előfüves pályáin.

A mérkőzéseket nemcsak a szakemberek, de a szülők és családtagok is megtekinthették, így kiváló hangulata volt a rendezvénynek, amely óriási élmény volt valamennyi játékosnak, szülőnek egyaránt.

Nagyon büszke vagyok Zsoltra, Bencére, Tétire és Marcira is, mert egyáltalán nem illetődtek meg a kihívástól, s láthatóan élvezték a játékot. Örülök, hogy részt vehettünk az eseményen, mert nagyon sok szempontból szolgálta a fiúk további fejlődését” – fogalmazta meg gondolatait Zsupanek Péter, U14-es csapatunk vezetőedzője.

A rendhagyó, de valószínűleg a jövőre nézve hagyományteremtő rendezvény fontos lépcsőfoka a kiválasztásnak. A célja ugyanis az, hogy az MLSZ munkatársai és szövetségi alkalmazottai időben megismerjék az ország valamennyi tehetséges játékosát, s az U15-ös válogatott jövő évi keretének kialakításakor már a most bemutatkozó játékosokra is figyelni tudjanak.

„Örülünk, hogy az MLSZ ilyen szisztematikus és tervezett munkát végez, ráadásul mindezt már U13-ban megkezdi, s ezzel mind a szülők, mind pedig a játékosok átérezhetik, megízlelhetik a profi labdarúgá válás mibenlétét. Minden ilyen esemény emeli a játékosok labdarúgás iránti elköteleződését, még nagyobb erőfeszítésekre sarkallhatja őket, amely példa lehet a most otthon maradó játékosok számára is. Mi csak gratulálni tudunk a szervezéshez, s támogatunk minden ilyen kezdeményezést!” – értékelt Pacsi Bálint szakmai igazgató.

Gratulálunk a játékosainknak, hajrá Budafok!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon