Pacsi Bálint: A minőségi javulás a fő mottónk az új szezonban!

Utánpótlás szakmai igazgatónkkal beszélgettünk a Budafoki LC korosztályos csapatainak nyári munkájáról és a következő szezonban a BLC-re váró feladatokról.

Hogy telt a nyár?

Július 15-én elkezdtük az új szezont az edzőkkel méghozzá belső továbbképzésekkel, valamint egy közös, Velencei-tó körüli biciklizéssel. A nagyobb korosztályaink aztán július 25-én kezdtek, a kisebbek augusztus 1-jén, a legkisebbek, az óvodások pedig augusztus 10-én.

Két korosztályunk járt nyári táborban is, az egyik Gyergyóremetén, a másik pedig a Balatonon. Két új edző csatlakozott a stábunkhoz, Marczell Zoltán és Horváth Emese, egyikük a Testnevelési Egyetemen, másikuk pedig a Tanítóképző Főiskolán végzős hallgató, így tökéletesen illeszkednek a koncepciónkba, hiszen 90 százaléka a stábunknak felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

Fontos változások is történtek a nyáron, hiszen nemrég például a Soroksárral kötött együttműködést egyesületünk. Fontosak az ehhez hasonló kooperációk?

Abszolút, az ESMTK egyesületével már rendkívül jó kapcsolatot alakítottunk ki az együttműködésünk során, rengeteg segítséget kapunk és adunk is az erzsébetieknek. Örültünk, hogy egy újabb nagy múltú klub, a Soroksár is jelezte, hogy szeretne velünk kooperálni, boldogan kezdtük meg a közös munkát velük is. Az edzőmeccsek már elkezdődtek, valamint tervben vannak szakmai előadások is amelyeket jómagam és Dr. Molnár István Jenő, a tehetségközpontunk koordinátora tart majd az edzőknek.

Mik lesznek a BLC legfontosabb céljai az új idényben?

A céljaink nem változtak, szeretnénk a magyar labdarúgásnak a Budafok felnőtt csapatán keresztül minőségi labdarúgókat képezni, a társadalomnak pedig értékes embereket nevelni. A fő mottónk pedig a minőségi javulás lesz majd az előttünk álló időszakra!

Pacsi Bálint: A minőségi javulás a fő mottónk az új szezonban!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon