U13-as és U14-es válogatott kiválasztót szervezett Tehetségközpontunk

Kiváló kezdeményezés részesei lehettünk a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából, amely a 2023/2024-es szezontól kezdődően körzetenként írta elő az U13-as és U14-es korosztályokban szervezendő válogatott kiválasztó lebonyolítását. Ennek keretében láttuk vendégül a Budaörsi SC és az UTE korosztályos legjobbjait.

Nagyszerű labdarúgó idő fogadta azokat a játékosokat 2023. szeptember 20-án, akiket edzőik és az egyesület szakmai vezetése arra jelölt ki, hogy megmérettessenek a kiválasztó rendezvényen. Az esemény célja tudatos előrelátás a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről: minél előbb megismerni az érintett korosztályokban a legjobbnak gondolt játékosokat, hogy aztán fejlődésük folyamatosan nyomon követhető és válogatottba történő beépítésük megvalósítható legyen.

Tehetségközpontunk e rendezvénysorozat keretében a Budaörs és az UTE csapataival került egy körzetbe, valamennyi egyesület 8-8 főt jelölhetett korosztályonként, így állt össze az a 24-24 játékos, akik az edzésen részt vehettek.

Az edzést mindkét korosztály esetében az egyesületek érintett edzői tartották, előzetes egyeztetéseket és felkészülést követően. Az edzés célja ezúttal nem a tudástranszfer volt, sokkal inkább az, hogy a 90 perc nagy részében mérkőzésjátékon keresztül láthassuk az új társakkal való együttműködéseket, valamint az egyéni kvalitásokat.

Az U13-as csapatunkat Könczey Balázs vezeti, aki szerint kiváló kezdeményezés ez az MLSZ részéről, unikális esemény, amelyen nagyon jól helyt álltak játékosaink. „Igazán büszkék lehetünk a budafoki játékosokra. Nagyon hasznos tapasztalat volt számunkra megfigyelni őket, hogy reagálnak erre a kihívásra. Nagy öröm, hogy minden játékosunkról csak pozitívumokat mondhatunk”.

Zsupanek Péter, az U14-es csapatunk edzőjeként hasonlóan pozitívan látta a rendezvényt: „Teljes mértékben elégedett vagyok a budafoki U14-es gyerekek által mutatott játékkal. Minden meghívott játékosom remekül helyt állt az eseményen. Sőt, néhányan kimagasló teljesítményt nyújtottak a 3 klub játékosaihoz mérten is”.

A rendezvénysorozat következő állomása Budaörsön lesz októberben, majd az évet novemberben Újpesten zárjuk, ahol a tervezettek szerint egy másik TK körzet (BVSC, Kelen SC, III. kerületi TUE) csapataival mérkőznek meg a játékosok.

Azt gondoljuk, hogy minden ilyen kezdeményezés támogatandó a klubok részéről, hiszen valamennyi játékos megérezhette, milyen „kiválasztottnak” lenni, tapasztalatokat gyűjthetett e téren, más játékosokkal egy csapatba kerülve, s hisszük azt is, hogy ezek a pillanatok még inkább felébresztik a játékosokban a szenvedélyt a labdarúgás iránt, amely arra sarkallja őket, hogy még jobban, még alázatosabban és még nagyobb akarással tegyenek meg mindent fejlődésükért és labdarúgóvá válásukért!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon