U15-ös csapatunk Horvátországban járt és csodálatos élményekkel tért haza

U15-ös csapatunk idén is részt vett a Horvátországban rendezett Amfora Cup elnevezésű nemzetközi tornán, ahol a sok szép élmény közül kiemelkedik a tornán szerzett első hely. A nemzetközi tapasztalatszerzés kiváló eszköze játékosaink fejlesztésének!

Hagyományosan, évről évre a pünkösdi hétvégén szervezik meg Porecben a nemzetközi Amfora Cup-ot, melyen többek között olasz, német, osztrák és svéd csapatok is részt vettek idén. A tornát számtalan korosztályban megrendezik, Tehetségközpontunkat idén az U15-ös korosztály képviselte.

A korcsoportba 8 csapat regisztrált, melyeket két négyes csoportba sorsoltak. A csoportkörben 3 meccset játszottak a csapatok, majd a csoportban elért helyezés alapján mérkőztek meg a csapatok a végső helyezésért (1. hely A1-B1, 3. hely A2-B2, 5. hely A3-B3, 7. hely A4-B4). A mérkőzések 30 percesek voltak.

A mieinket 3 német csapattal sorsolták össze a helyi szervezők:

1. meccs: Budafok-FT Schweinfurt 1:1 Gsz: Buczkó Milán

2. meccs: FC Lichtenfels-Budafok 1:2 Gsz: Greksa Máté, Happe Maximilián

3. meccs: TV Echterdingen-Budafok 0:4 Gsz: Rostás Bálint, Petőcz Bálint, Návay András 2

A fenti eredményeknek köszönhetően első helyen végeztünk a csoportban, amelynek eredményeképp döntőt játszhattuk, a három német csapatot követően egy olasz brigád ellen.

A döntőben kiélezett csata folyt, melyet végül egy szöglet utáni fejes döntött el a mi javunkra. Így idén az U15-ös csapatunk hódította el az Amfora Cup-ot.

Döntő: Budafok-Padova Accadémy 1:0 Gsz: Petőcz Bálint.

A csapat tagjai: Ablaka Dávid, Balázs Gergő, Bayer Dániel, Buczkó Milán, Gecse Márton, Greksa Máté, Happe Maximilián, Harangi-Legáth Botond, Majoross Benedek, Mészáros Barnabás, Návay András, Petőcz-Nemessányi Bálint, Rostás Bálint, Szűcs Levente, Tóth Mátyás

A torna kiváló lehetőség volt a játékosok további fejlődésének elősegítésére, hiszen a külföldi környezet, az idegen csapatok, a tornarendszer, mind-mind olyan körülmények, amelyek nem mindennaposak. Az ehhez való alkalmazkodás, az itt nyújtott jó teljesítmény, az itt megélt tapasztalatok később hasznos tudássá érhetnek!

Gratulálunk, hajrá Budafok!!!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon