U7-es csapatunk új edzője: Pethő Gergely

2024. február 19-én csatlakozott edzői stábunkhoz Pethő Gergely, UEFA C licence-s edző, aki a jövőben az U7-es korosztályunk vezetőedzője, valamint az óvodai foglalkozások koordinátora lesz. Őt kérdeztük ezúttal, hogy bemutathassuk a budafoki közösség számára.

Új év, új feladatok, új kihívások. E szavak jellemzik Pethő Gergely 2024-es évét is, hiszen még maga sem gondolta volna, amikor nemrég sikeresen vizsgázott a budafoki pályákon, hogy pár hónappal később már e pályák szolgálnak új otthonául.

Hogyan kerültél a Tehetségközpontunkba?

Szerintem kevés ilyen együttállás van az életben, mint ami az én esetemben történt. A tavaly induló UEFA C tanfolyamot, amelyre jelentkeztem Budafokon tartották, s ide jártunk sok héten keresztül az oktatási napokra. Sokszor dolgoztunk a délutáni gyakorlatokon a helyi gyerekekkel, mindig jó érzés volt velük lenni. Végül a tanfolyam végéhez közeledve felfigyelt rám Pacsi Bálint szakmai igazgató, aki nagy örömömre ez év januárjában álláslehetőséggel keresett fel. Nagyon örültem a hívásának, számomra a Tehetségközpontba kerülés előrelépés, így boldogan vállaltam az U7-es korosztály vezetőedzői feladatait, illetve az óvodai foglalkozások koordinálását.

Mit érdemes tudniuk a szülőknek, kilátógatóknak, gyerekeknek rólad?

Zalaegerszegen születtem, így nem is volt kérdés, hogy a ZTE utánpótlás csapataiban kezdjem meg labdarúgó „karrieremet”. A szamárlétrán szépen haladva jutottam el a ZTE I. osztályú U18-as csapatáig, ekkor azonban döntenem kellett, hogy tanulás vagy labdarúgás. Én előbbire voksoltam, mivel a tanulást akkor fontosabbnak éreztem, de természetesen a labdarúgást nem hagytam abba, megyei I. osztályban folytattam.

Emellett aztán egyetemre jelentkeztem, elvégeztem a Corvinuson a közgazdász szakot, illetve a Testnevelési Egyetemet is sikerrel abszolváltam. Az egyetem évei alatt aztán úgy hozta a sors, hogy gyerekekkel kezdtem el foglalkozni, s immáron 7 éve gyűjtöm a kisebb korosztályokban a tapasztalatot.

Úgy gondolom, hogy a kisebb korosztályok nyelvén jól megértetem magam, így nagyon örülök, hogy az eddig elsajátítottakat most egyszerre két fronton is kamatoztatni tudom. Külön öröm számomra, hogy segítő edzőként a nagyobb korosztályok munkájába is bepillantást nyerek, így a többirányú a fejlődésem.

Hogy érzed magad nálunk, hogyan indult a munka?

Azonnal a sűrűjébe csöppentem természetesen, hiszen februárban már javában folyt a munka, de sokat segített, hogy a kollégák és a vezetők is kedvesen fogadtak, így könnyű volt a fonal felvétele. Már a megérkezésem hetén szülői értekezletet tartottam, azóta pedig heti 2 alkalommal edzést tartok a legkisebbeknek. Megkezdtem a korábbi partneróvodákkal a kapcsolatfelvételt, így most már délelőttönként az egyes intézetekbe járok ovifocit tartani.

Mindezt nagyon hasznosnak gondolom, hiszen nekünk a Tehetségközpontban kettős célunk van: egyrészről megszerettetni a focit a gyerekekkel. Az óvodákba teljesen ingyen járunk, így senki számára nem jelenthet akadályt a pénz, hogy kipróbálja magát ebben a gyönyörű sportágban. A másik célunk természetesen az, hogy akik szeretnének egyesületi szinten focizni, azok megtaláljanak bennünket, s a mi Tehetségközpontunkat válasszák. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy mindenki arra buzdítsak, kisfiút és kislányt, szülőket egyaránt, hogy a jó idő és a tavasz érkezésével jöjjenek hozzánk, várunk mindenkit sok szeretettel!

Az elérhetőségem a honlapon megtalálható, keressenek bátran!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon