Újabb partnerség: együttműködési megállapodást kötöttünk a Nagytétényi SE egyesületével

Együttműködési megállapodást írt alá Tehetségközpontunk elnöke, Markovics József és a Nagytétényi SE elnöke, Baki László. A dokumentum értelmében a 2023/2024-es szezontól kezdődően együtt, közösen dolgozunk a kerületi fiatalok fejlődéséért!

2023. augusztus 17-én abból a célból gyűltek össze Tehetségközpontunk és a Nagytétényi SE képviselői, illetve meghívott vendégeink, hogy a 2023/2024-es évadtól kezdődő szakmai együttműködést megállapodás aláírásával erősítsék meg.

A rendezvényen részt vett:

 • Jakab János, a BMTE tiszteletbeli elnöke;
 • Karsay Ferenc, a Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerületének polgármestere;
 • Kiss Norbert, a BMTE ügyvezetője;
 • Filkor Attila, a BMTE sportigazgatója;
 • Pacsi Bálint, a Budafoki LC Tehetségközpontjának szakmai igazgatója;
 • Nándori Imre; a Nagytétényi SE utánpótlásvezetője;
 • Rigó Lajos; a Budatétény SE elnöke;
 • valamint a két aláíró:
  • Baki László, a Nagytétényi SE elnöke,
  • illetve Markovics József, Tehetségközpontunk elnöke.

A háttérben az előkészítő munka már hónapok óta folyt, Pacsi Bálint szakmai igazgatónk és Nándori Imre szakmai vezető közel egy éve folyamatosan dolgozták ki az együttműködés lehetséges irányait. Informálisan a közös munka már meg is kezdődött, hiszen az elmúlt egy évben sokszor találkoztak edzőmeccsek keretében csapataink, illetve a játékosok egymás klubjaiba történő irányítására is többször sor került. Pacsi Bálint szerint utóbbi rendkívül fontos, hiszen minden gyereknek az életkorának, illetve tudásának megfelelő képzésben kell részesülnie, mindezt úgy, hogy jól érezze magát, a kerületben maradjon és szeressen, imádjon focizni.

Nándori Imre az aláírást követő beszélgetés során elmondta, hogy nagy lehetőségként tekint a most meginduló szakmai munkára, úgy látja, hogy mindenki csak profitálhat az együttműködésből.

Az esemény felvezetőjében elhangzott, hogy az együttműködés mérföldkő a kerületi klubok életében, hiszen jól mutatja az elmúlt évek fejlődését: korábban egymást riválisnak tekintő klubok fognak most össze, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsák a kerületben és a környéken élő focizni vágyó fiataloknak és szüleiknek.

Az együttműködés aláírásával a Magyar Labdarúgó Szövetség által megfogalmazott célkitűzések is teljesülnek, hiszen a néhány éve kidolgozott négyszintű (akadémiák – tehetségközpontok – körzetközpontok – grassroots egyesületek) piramisrendszer működtetése megköveteli a klubok közötti kommunikációt és kooperációt. Az együttműködési megállapodás értelmében a jövőben a két klub közös szakmai rendezvényeket szervez, közös edzésekre kerül majd sor, kölcsönösen egymáshoz irányítják a focizni vágyókat, edzőmeccseket, tornákat rendeznek, illetve a nagytétényi fiatalok és edzőik a jövőben ingyen járhatnak a BMTE I. NB2-es felnőtt bajnoki mérkőzéseire.

A rendezvényen felszólalt kerületünk polgármestere, Karsay Ferenc Úr is, aki köszönetét fejezte ki a klubok törekvése kapcsán, s hangsúlyozta, hogy a kerületben folyó labdarúgó szakmai munka kiemelkedő és példaértékű. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatosan is, hogy az együttműködés biztosítja, hogy profi pályára készülő és hobbiból sportoló játékosok egyaránt megtalálhatják helyüket a kerületi labdarúgó sportéletben.

Jakab János Úr, a BMTE tiszteletbeli elnöke jelképesen egy-egy VIP bérletet adott át Baki László és Rigó Lajos Urak részére, hangsúlyozva, hogy bízik abban, hogy a jövőben a három kerületi klub között még szorosabb kapcsolat alakul ki.

Hajrá Budafok!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon