A biztos bennmaradás a tét a hazai idényzárón

Budafoki MTE

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 33., utolsó előtti fordulójában a PMFC együttesét fogadja vasárnap délután 17.00-s kezdettel.

Míg a mieinknek egy pont is elég lenne a Pécs ellen a bennmaradás bebiztosításához, addig a baranyaiaknak mindenképpen nyerniük kell, hogy számukra szerencsés esetben megelőzhessék a BVSC-t. Az előző idényben a BMTE-t is irányító Mátyus János együttese 35 ponttal áll a 15. helyen, egy ponttal lemaradva a zuglói társulattól. Legutóbbi öt meccsükön hét pontot gyűjtöttek: a Tiszakécske és a Soroksár legyőzése mellett a Haladással ikszeltek, míg a Honvédtől és a Győrtől kikaptak. Legeredményesebb játékosuk Harsányi István, aki 7 góljával toronymagasan vezeti a házi ranglistát.

“Nem is olyan régen még a BMTE vezetőedzőjeként dolgoztam, és a klub törtélelmének eddigi legnagyobb sikerét elérve kupadöntőt játszhattunk. Jó szívvel gondolok vissza a budafoki időszakra, a mostani mérkőzésre azonban félre kell tenni az érzelmeket és a közös emlékeket. A PMFC számára az idei év legfontosabb összecsapása következik, helyzetünkből adódóan mindenképpen nyernünk kell. Szeretnénk maradéktalanul teljesíteni kötelességünket és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy három ponttal távozzunk a Promontor utcából, amire véleményem szerint az elmúlt hetek játéka alapján képesek vagyunk!” – fogalmazott a meccs előtt a PMFC-t irányító Mátyus János.

Mindeközben mi a 12. helyről várjuk a találkozót, s egy döntetlennel is bebiztosíthatjuk másodosztályú tagságunkat. Csapatunk hazai formája mindenesetre biztató, hiszen a legutóbbi öt meccsen rendre a Promontor utcában tartottuk a pontokat.

“Nagyon szerettük volna, hogy ennek a meccsnek már ne legyen tétje, de mivel a hétvégi mérkőzés nem úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna, ezért továbbra is  be kell feszülnünk és olyan eredményt kell elérnünk, amely nekünk megnyugvást hoz. A Pécs ellen is nehéz összecsapásra számítok” – mondta csapatunk mestere, Dajka László.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon