A Soroksár elleni döntetlennel búcsúztunk a hazai pályától

Budafoki MTE

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában ebben a szezonban utoljára lépett pályára a BMTE Stadionban, vasárnap délután a Soroksárt fogadtuk. Az irreális időjárási körülmények rányomták a bélyegét a találkozóra, amelyen nem született gól, így döntetlennel búcsúztunk a Promontor utcától.

A mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között búcsúztattuk el korábbi válogatott játékosunkat, Filkor Attilát, aki immáron sportigazgatóként segíti egyesületünk mindennapi munkáját, a kezdőrúgás erejéig azonban még egyszer, utoljára magára öltötte a Budafok mezét és hivatalosan most vonult vissza az aktív pályafutásától, amelyhez klubunk ezúton is gratulál.

A sárga-feketék elleni összecsapásra Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatot küldte pályára: Gundelt-Takács B. – Biró M., Fekete M., Jagodics M. (C), Fótyik D., Kalmár O. – Soltész I., Oláh B., Adorján K. – Bakti B., Beke P.

Az első negyedóra egyértelműen a miénk volt, nálunk volt többet a labda és mi irányítottuk a mérkőzést, a szakadó eső, valamint a csúszos talaj azonban alaposan megnehezítette a folyamatos játékot. A 15. percben Soltész István közel járt a gólhoz, Kalmár Olivér erőszakos labdaszerzése után passzolt középpályásunkhoz, aki egy igazítás után 17 méterről nem sokkal lőtt a jobb oldali kapufa mellé. A folytatásban is mezőnyfölényben futballoztunk, Beke Péter okozta a legtöbb bonyodalmat a vendég védelemnek, aki sarokkal, majd ollózva is megpróbálta bevenni a XXIII. kerületiek kapuját, de nem járt sikerrel, így gól nélküli állásnál mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészt aktívabban kezdte Lipcsei Péter együttese, amely leginkább szögletek után veszélyeztetett, Volencsik középre tartó fejesét azonban védte Gundel-Takács Bence, Lovrencsics próbálkozását pedig Jagodics Márk bólintotta ki a kapu előteréből, így hálóőrünknek nem kellett újra játékba avatkoznia.

A 65. percben aztán az addigi legnagyobb lehetőséget jegyezhettük fel: Soltész 23 méteres bombája a felső lécen csattant, nem sokkal később pedig Kovács tenyerelte szögletre Beke távoli szabadrúgását. Ebben a periódusban nagyon érett a vezetésünk, amelyet a 69. percben az időjárás (!) akadályozott meg: egy remek jobb oldali indítás után a csereként pályára lépő Csonka András került ziccerbe, középpályásunk elgurította a labdát a kifutó Kovács mellett, amely aztán megállt a gólvonal előtt fél méterre keletkezett tócsában, a védők pedig előbb értek oda a berobbanó játékosainknál és tisztáztak…

A hajrában is mentünk előre a győzelemért becsülettel, de a körülmények egyre csak romlottak, így végül nem láthatott gólt lelkes közönségünk, döntetlennel búcsúztunk el a Promontor utcától erre az idényre. Az utolsó játéknapon jövő vasárnap a Tiszakécske otthonában zárjuk a bajnokságot.

Merkantil Bank Liga
37. forduló

Budafoki MTE – Soroksár SC 0–0

Budapest, Promontor utca, 300 néző. Vezette: Móri Tamás (Ország Péter, Tőkés Róbert)
BMTE: Gundelt-Takács B. – Biró M. (Csonka A., szünetben), Fekete M., Jagodics M., Fótyik D., Kalmár O. (Horváth O., 82.) – Soltész I., Oláh B., Adorján K. (Németh M., 82.) – Bakti B. (Vasvári Z., 64.), Beke P. Vezetőedző: Mátyus János.
SOROKSÁR: Kovács M. – Pintér D., Németh E., Kékesi, Króner – Vass Á., Valencsik – Hajdú R. (Dobos, 71.), Hudák (Varga I., 88.), Halmai (Hegyi P., 88.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon