Budafoki tisztelgés

Budafoki MTE

Jakab János tiszteletbeli elnök és Kiss Norbert ügyvezető pénteken Székesfehérvárott megkoszorúzta Kovács Ferenc szobrát, és klubunk, valamint saját maga nevében tisztelgett a mesteredző emléke előtt.

Mint ismeretes, a Fehérvár FC és a székesfehérvári önkormányzat augusztus 27-én a Mezőkövesd elleni NB I-es mérkőzés előtt avatta fel a legendás Videoton-vezetőedző, a csapatával 1985-ben az UEFA-kupa döntőjéig menetelő Kovács Ferenc szobrát. A Budafok ugyanabban az időben a Promontor utcában a Kozármisleny ellen játszott a Merkantil Ligában, ezért vezetőink nem tudtak ott lenni stadion előtt található szobor leleplezésén. Ezt pótolta pénteken Jakab János és Kiss Norbert, akiket személyes emlékek is fűznek az öt évvel ezelőtt 84 évese korában elhunyt a kiváló szakemberhez.

Jakab János, aki gyerekként az MTK-ban kezdett focizni sokszor látta futballozni Kovács Ferencet, a későbbiekben örült edzői sikereinek, a Puskás Akadémián mindketten fontos tisztséget töltöttek be, az idők során baráti kapcsolat alakult ki közöttük, például nagyon sokat sakkoztak egymással.

Kiss Norbert székesfehérvári, így fiatalként csodálhatta a Videoton kupamenetelését. Abban az időben Kovács Ferenc valódi példakép volt, szinte mindenki Kovács Feri bácsi akart lenni a helybéli szakemberek közül.

Klubunk is tovább őrzi Kovács Ferenc emlékét.

Jakab János, Kovács Ferenc szobrának koszorúzása

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon