Döntetlent játszottunk a Tiszakécske ellen

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában csapatunk a Tiszakécske együttesét fogadta a BMTE Stadionban. Bár a szünetben Sós Máté góljával még 1–0-ra vezettünk, a második félidő hajrájában egyenlített riválisunk, így végül döntetlennel zárult a találkozó.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács G – Jagodics M. (C), Fótyik D., Horgosi D. – Margitics A., Adorján K., Németh M., Soltész I., Horváth O. – Beke P., Sós P.

Jobban kezdték a találkozót a vendégek, az első 10 percben két veszélyes lehetőségük is volt, ám Balázs Benjámin 17 méteres lövése elsuhant a jobb felső sarok mellett, egy kapu előtti kavarodást követően pedig Jagodics Márk tisztázott az ötösön belül kulcspillanatban.

A 12. minutumban viszont első lehetőségünket gólra váltottuk: Beke Péter kapott jó labdát a bal szélen Németh Máriótól, betört a 16-oson belülre és bár egy védő szerelte támadónkat, a labda Sós Máté elé került, aki hét méterről Antal Botond mellett a bal alsó sarokba gurított (1-0)!

A folytatásban akár el is dönthettük volna a lényegi kérdéseket, Sósnak és Bekének is volt egy-egy ziccere, ám Antal mindkétszer hatalmasat védett. A 24. percben Gundel-Takács Bence is hatalmasat védett, Vachtler szögletét Csáki fejelte kapura az ötösről, kapusunk azonban kitolta a léc alól a próbálkozást. A félidő második felében kiegyenlített játék folyt a pályán, de mindkét oldalon sok volt a technikai hiba, így újabb helyzet nem alakult ki a kapuk előtt.

Fordulást követően az 52. percben megduplázhattuk volna az előnyünket, Beke hagyta faképnél a védőjét a 16-os bal oldalán és került ziccerbe, Antal Botond azonban ezúttal is túljárt az eszén és szögletre mentett. Nem sokkal később egy szabadrúgást követően hatalmas kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, ám Adorján Krisztián, majd Fótyik Dominik közeli lövését is blokkolták a kapu torkában tömörülő vendégek.

A 79. minutumban Zamostny Balázs közeli lövésénél Gundel-Takács már tehetetlen volt, a gólvonalra visszaérő, csereként pályára lépő Györgyi Arthur azonban hatalmasat mentett. Sajnos a 82. percben viszont összejött az egyenlítés a Tiszakécskének: egy balról érkező beadás némi szerencsével Kiss Norbert elé pattant, aki 12 méterről, kapásból a kapu bal oldalába bombázott.

Az utolsó perceket emberhátrányban játszottuk le, Takács Ronaldot ugyanis éppen a gólszerző nagyon csúnyán letalpalta, Kiss azonban csak sárgát kapott, mi pedig korábban már minden cserelehetőségünket elhasználtuk.

Az eredmény azonban nem változott, így pontosztozkodással zárult a találkozó.

Merkantil Bank Liga
19. forduló

Budafoki MTE–Tiszakécskei LC
1–1 (1–0)

Budapest, Promontor utca, 250 néző. Vezette: Pilók Ádám (Vörös Dániel, Szabó Dániel)
BMTE: Gundel-Takács – Horgosi (Tischler, 86.), Jagodics M., Fótyik – Margitics (Györgyi, a szünetben), Adorján, Németh M. (Kovács D., 63.), Soltész I., Horváth O. (Oláh B., 63.) – Beke (Takács R., 80.), Sós M. Vezetőedző: Mátyus János
TISZAKÉCSKE: Antal B.– Végső, Csáki, Kiss N., Balázs B. – Szekér (Erdei, 29.), Farkas N., Vachtler (Máté Zs., 76.), Horváth Z. (Pongrácz, a szünetben) – Zamostny, Geiger (Winkler, 76.). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Sós M. (12.), ill. Kiss N. (82.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon