Egy ponttal távoztunk a Haladás otthonából

Budafoki MTE
A Merkantil Bank Liga 16., hétközi fordulójában csapatunk szerdán 17.00 órától a Szombathelyi Haladás otthonába látogatott. A találkozó 1–1-es döntetlennel zárult, ami a játék összképét tekintve reálisnak mondható, keserű szájízünk maximum Adorján Krisztián 93. percben fejelt felső kapufája miatt lehet.

Vezetőedzőnk, Mátyus János a „győztes csapaton ne változtass” elvet követve ugyanannak a tizenegynek szavazott bizalmat, amely vasárnap 2–1-re legyőzte az ETO FC Győr együttesét: Gundel-Takács B. – Horgosi D., Jagodics M., Fótyik D. – Horváth O., Soltész I., Adorján K., Kovács D. (C), Margitics A. – Sós M., Beke P.

Intenzíven kezdtek a hazaiak, már a saját térfelünkön magas letámadással, az első helyzet viszont a miénk volt – egy kipattanót Kovács Dávid lőtt vissza kapásból, egy védőről azonban szögletre pattant a labda. A folytatásban átvettük az irányítást, nálunk volt többet a labda és több ízben csak az utolsó pillanatokban tudtak menteni a szombathelyi hátvédek. A 18. percben Sós Máté távoli lövését ütötte szögletre bravúrral Verpecz, nem sokkal később viszont már ő is tehetetlen volt, góllá érett a fölényünk: Margitics Andor ritmusváltását követően nagyszerűen ugratta ki Beke Pétert, akinek közeli ziccerét még hárította a Hali kapusa, a kipattanót azonban Sós Máté közelről az üres kapuba passzolta, 0-1!

A 25. percben közel voltunk a második találathoz is, Sós jobb oldalról ívelt középre, némi szerencsével eljutott a labda a hosszún üresen érkező Horváth Olivérhez, aki átvétel után 10 méterről tüzelt, egy védő azonban ismét szögletre blokkolt. A 30. percben aztán gyakorlatilag a semmiből egyenlítettek a hazaiak: Jagodics buktatta Cserniket a büntetőterületen belül, a 11-est pedig Rácz Barnabás laposan a kapu jobb oldalába lőtte, Gundel hiába érezte az irányt, nem tudott hárítani, 1–1. Az utolsó negyedórában kiegyenlített játék folyt a pályán, az eredmény azonban a szünetig nem változott.

A második játékrész elejét is próbálta megnyomni a Haladás, az 54. percben Csernik jobb oldali beadását tisztán fejelhette kapura Derekas, szerencsére a középre tartó labdát Gundel megfogta. Mi Kovács Dávid szabadrúgásából veszélyeztettünk, ám csapatkapitányunk 17 méteres lövését bravúrral hárította Verpecz, aki ezúttal a kipattanót is felszedte Sós elől. A folytatás megint inkább a szombathelyiekről szólt, akik főként pontrúgásokból veszélyeztettek. Gundel-Takács Bencétől ezúttal is bravúrokra volt szükség, de ahogyan kapusunkra ebben a szezonban már sokszor, úgy most is számíthattunk, nagy védésekkel akadályozta meg a hazai vezetést.

A hajrára mi is mozgósítottuk a tartalékokat, az utolsó 10 perc egyértelműen a miénk volt, a csereként beálló Takács Ronaldnak, Németh Máriónak és Csonka Andrásnak is volt egy-egy veszélyes próbálkozása. A slusszpoént viszont az utolsó utáni pillanatokban Adorján Krisztián hozhatta volna el, aki az egész mérkőzésen nagyszerűen játszó Soltész István beadása után fejelt tisztán a védők gyűrűjében, ám nem volt szerencsénk, a labda a felső lécen csattant, a kipattanót pedig Sós fölé bombázta.

Maradt tehát az 1–1, folytatás vasárnap 13.00 órától, amikor is a BFC Siófok látogat a BMTE Stadionba.

MERKANTIL BANK LIGA

16. forduló

Szombathelyi Haladás–Budafoki MTE
1–1 (1–1)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 849 néző. Vezette: Bana Gergely (Bertalan Dávid, Kiss Balázs)
HALADÁS: Verpecz – Nyíri, Csató, Németh Milán, Bosnjak (Doktorics, 84.) – Derekas, Csilus, Rácz B., Tarján – Csernik, Borvető (Molnár, 69.). Vezetőedző: Michal Hipp
BMTE: Gundel-Takács – Horgosi, Jagodics M., Fótyik (Vaszicsku, 36.) – Margitics A. (Csonka, 69.), Soltész I., Adorján, Kovács D. (Németh Márió, 69.), Horváth O. (Takács R., 81.) – Beke (Kalmár O., 81.), Sós M. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerzők: Rácz B. (32. – 11-esből), ill. Sós M. (21.)

Hali

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon