Ellenfél-les: Békéscsaba 1912 Előre

Budafoki MTE

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában vasárnap 14:00 órától a Békéscsaba otthonába látogat.

Önbizalommal telve várhatjuk az összecsapást, hiszen az előző két fordulóban kulcsfontosságú győzelmet arattunk a Szentlőrinc, valamint a Dorog ellen, a két bajnoki között pedig a Kisvárda együttesét búcsúztatva a Mol Magyar Kupa elődöntőjébe is bejutottunk. A tabellán jelenleg a 10. helyet foglaljuk el, 34 pontot szerezve, az előttünk álló Győr-Soroksár duó pedig csak egy egységgel előz meg minket.

Ami a csabaiakat illeti: Brlázs István alakulata a 18., osztályozós pozícióból várhatja a vasárnapi mérkőzést. A lila-fehérek 6 győzelem és 8 döntetlen mellett 12 alkalommal szenvedtek vereséget az idei pontvadászatban, szeptemberben többek között tőlünk is, miután az őszi meccset Adorján Krisztián fejesével 1–0-ra megnyertük.

Összességében az NB II-ben 15 alkalommal találkoztunk a Békéscsabával, a mi szempontunkból pedig 9 siker, 1 iksz és 5 kudarc a mérleg. A közelmúlt eredményei ennél is nagyobb bizakodásra adhatnak okot, legutóbbi hat egymás elleni meccsünkön ugyanis veretlenek maradtunk (5 győzelem, 1 döntetlen).

Az Előre tavasszal eddig stabil csapat benyomását kelti: bár az MTK-tól 3–0-ra kikapott, a Dorog, a Gyirmót és a Szeged ellen egy pontot szerzett, a Kaincbarcikát pedig idegenben fektette két vállra (1–3).

Remélhetőleg vasárnap mi örülhetünk majd, találkozzunk Békéscsabán, HAJRÁ BUDAFOK!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon