Ellenfél-les: FC Ajka

Budafoki MTE
A Merkantil Bank Liga 20., a téli szünet előtti utolsó fordulójában az FC Ajka együttesét látjuk vendégül a BMTE Stadionban.

Riválisunk jól kezdte a szezont, majd egy nem várt hullámvölgybe kerültek a Veszprém megyeiek, amelynek következtében október végén Kis Károly három és fél év után távozott a kispadról. Megbízott vezetőedzőként a szakmai stábban addig másodedzőként tevékenykedő Jeney Gyula vette át a csapat irányítását, akivel ismét elindult a csapat szekere, olyannyira, hogy a vasárnapi találkozót a 7. helyről várhatják az ajkaiak: 19 játéknapot követően 8 győzelem 4 döntetlen és 7 vereség áll a nevük mellett, ez pedig 28 megszerezett pontot jelent a tabellán.

Sajnos együttesünk számára afféle „mumusnak” számít a zöld-fehér alakulat, amellyel eddig kilenc alkalommal csaptunk össze az NB II-ben, két siker és két pontosztozkodás mellett pedig ötször is vesztesen hagytuk el a pályát a lefújást követően. Győzelmeinket ráadásul nagyon régen, 1990. áprilisában és novemberében arattuk, így immáron több mint 32 esztendeje nem tudtuk két vállra fektetni utolsó idei ellenfelünket.

Reméljük, hogy most vasárnap véget ér ez a hosszú böjt, megtörjük a hosszú nyeretlenségi sorozatot és három ponttal vonulhatunk pihenőre!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon