Ellenfél-les: MTK Budapest

Budafoki MTE

Fővárosi rangadó vár együttesünkre a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában: a feljutásért harcoló MTK-t fogadjuk vasárnap a Promontor utcában.

Riválisunk a tabella második helyéről várhatja az összecsapást, 14 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség, valamint 47 pont áll a kék-fehérek neve mellett. Horváth Dávid együttese toronymagasan a legtöbb gólt szerezte a Merkantil Bank Ligában, 67-szer voltak eredményesek az MTK játékosai, igaz a 35 bekapott találat hárommal magasabb szám, mint ahányszor együttesünk kapitulált.

A formára sem lehet panasz a Hungária körúton, eddigi három meccsét kivétel nélkül megnyerte a gárda, ráadásul a Szentlőrinc, a Dorog és a Békéscsaba sem tudta bevenni Rácz Gergő kapuját. Összességében öt mérkőzés óta tart az MTK győzelmi sorozata, legutóbbi 11 bajnokiján pedig nem talált legyőzőre.

Ősszel bár Beke Péter találatával vezetést szereztünk az Új Hidegkúti Nándor Stadionban, végül a hazaiak fordítottak és 4-1-re nyerték az egymás elleni mérkőzést. Ami az örökmérleget illeti: az élvonalban 5 meccsen egy-egy győzelem és vereség mellett háromszor játszottunk döntetlent, a másodosztályban viszont sok babér nem termett a számunkra – hatból hatszor ellenfelünk ünnepelhetett a lefújást követően.

Remélhetőleg most megtörjük a negatív sorozatot és pontot, pontokat szerzünk az előző szezonban még élvonalbeli riválisunk ellen, HAJRÁ BUDAFOK!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon