Ez már sokk

Budafoki MTE

Mint ismeretes, az elmúlt két hazai mérkőzésünkön csapatunk két meghatározó játékosa az ellenfél súlyos szabálytalansága miatt szenvedett szemmel láthatóan is súlyos sérülést.

A Gyirmót elleni meccsen Oláh Bálint a lábán súlyos zúzódást szenvedett, míg a Vasas elleni találkozón Merényi Ádámot ököllel megütötték, és sajnos eltört az arccsontja.  A játékvezetők mindkét esetben érthetetlenül csak sárga lapot adtak a jogosan járó piros helyett. Klubunk az MLSZ-hez fordul. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Filkor Attila sportigazgatót.  

Miért érzi fontosnak, hogy meg kell szólalnia a két játékos sérülésével kapcsolatban?

Mindjárt az elején tegyük világossá, hogy nem valakik ellen, hanem valakik mellett szeretnénk kiállni, és ezek nem mások, mint a labdarúgóink. Az ellenfelek játékosai súlyos sérülést okoztak Oláh Bálintnak és Merényi Ádámnak. A mellékelt videók és a fotók ezt jól mutatják.

Sajnos sérülés más mérkőzésen is előfordul, mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb esetben a szabálytalanság nem szándékos. 

Mi sem azok tartalmát és a tettet vizsgáltuk, hanem az arra adott játékvezetői reakciókat. Sajnos mind a két esetben elmondható, hogy a súlyos sérülés okozása nem összeegyeztethető a futballal. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindkét esetben az ellenfél edzője lecserélte az érintett játékost, hiszen jól látták ők is „nem jó ez így”.

Mire gondol?

Arra, hogy a hétközi forduló mérkőzésén az ellenfél játékosa egy másik sportág mozdulatsorát alkalmazta másfél méterre a játékvezető szeme láttára, mivel ez a sportág az ökölvívás és annak is kesztyű nélküli változata, nem hiszem, hogy a sárga lap megfelelő válasz lett volna a labdarúgó tettére. Szeretném hangsúlyozni, hogy a sportolók védelme és a sérülések elkerülése a játékvezetők feladata is, azzal, hogy a megfelelő ítéletet hozzák meg ilyen szituációban. Négy napon belül két meghatározó játékosunk elvesztése sokkot jelent a számunkra.

Tesznek valamilyen lépést az ügyben?

Természetesen igen, a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes vezetőinek is eljuttatjuk a videókat, valamint a fotókat, és a belátásukra bízzuk, hogy milyen következményeket eredményeznek ezek a számunkra fájdalmas jelenetsorok. Várjuk az MLSZ Játékvezetői Bizottságának a válaszát majd arról, hogy például Merényi Ádám esetében, bár a bíró közvetlen közelről látta az ökölvívásból jól ismert mozdulatot, vajon miért csak sárga lappal büntette a súlyos szabálytalanságot.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon