Filkor Attila a BMTE új sportigazgatója

Budafoki MTE
Rutinos futballistánk új szerepkörben bizonyíthat.

A mai napon vált hivatalossá, hogy immáron új szerepkörben, sportigazgatóként is segíted a Budafoki MTE egyesületét. Mennyire kellett átgondolnod, hogy belevágj az új kihívásba?

Kellett néhány éjszaka, amíg átgondoltam és átrágtam magam a dolgokon, de ha őszinte akarok lenni, igazából büszkén vállaltam el ezt a felkérést. Amit ezúton is szeretnék megköszöni Jakab János tiszteletbeli elnök úrnak és a csapattársaimnak is, akikkel nagyszerű a kapcsolatom, alighanem ez is szerepet játszott a vezetőség döntésében. Nyáron egyébként már felmerült, hogy ha befejezem az aktív pályafutásomat, akkor valamilyen szerepkörben számítana rám a klub, most viszont felpörögtek az események. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy hálát mondjak Oláh Lórántnak a vele közösen eltöltött időszakért, nagyon jó volt a kapcsolatunk és rengeteget tanultam tőle, jó példát mutatott nekem, amit igyekszem majd kamatoztatni.

Pontosan milyen feladatokkal jár a kinevezés?

Rendkívül összetett a munkakör, én sem gondoltam volna, hogy ennyire. Az átigazolások mellett a csapattal és a stábbal való kapcsolattartás is a feladatom lesz, valamint a játékosok megfigyelése. Nyilván abból a szempontból előnyben vagyok, hogy ismerem az öltözőt, napi szinten ott vagyok a pályán az edzéseken és a mérkőzéseken és biztos vagyok benne, hogy az egyesülettől is minden segítséget megkapok majd. Nagyon izgalmasnak ígérkezik tehát ez a megbízás, rendkívül felvillanyozott, így örömmel vágtam bele.

A tapasztalatodnak és játékosmúltadnak köszönhetően minden bizonnyal hatalmas ismertségi körrel rendelkezel a labdarúgás világában, amelyet alighanem sportigazgatóként is kamatoztathatsz majd.

Egyértelmű, mindezek pedig biztosan befolyásolták a vezetőség döntését is. Nagyon sok mindent láttam és éltem át a futballban, rengeteg emberrel dolgoztam együtt, a megszerzett tudást és kapcsolatokat pedig szeretném most kamatoztatni.

Mennyire lesz majd összeegyeztethető az új szerepkör és a labdarúgóélet? Elvégre továbbra is fontos tagja NB II-es csapatunknak.

Abban maradtam a vezetőséggel, hogy az első csapatnál már nem fogok edzeni és játszani a továbbiakban. Nyáron sajnos eltört a bokám és éreztem magamon, hogy nehéz a visszatérés, de ha az időm és a sorsolás engedi, akkor a tartalékegyüttesben még pályára lépek, hogy ne kelljen egyik napról a másikra befejeznem a karrieremet. Továbbra is minden erőmmel a budafoki sikerekért dolgozom majd, csak most már egy új szinten.

Filkor Attila

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon