Folytattuk a jó sorozatot: bravúrgyőzelem Soroksáron!

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában a Soroksár SC otthonába látogattunk és szerencsére folytattuk remek sorozatunkat: Beke Péter és Sós Máté góljainak köszönhetően idegenben arattunk 2–1-es bravúrgyőzelmet!

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Horgosi D., Jagodics M., Fótyik D. – Horváth O., Soltész I., Adorján K., Kovács D. (C), Csonka A. – Sós M., Beke P.

Remekül kezdtük a találkozót, magasan letámadtuk a hazaiakat, amelynek már a 4. percben meglett az eredménye: Adorján Krisztián ugratta ki remekül Beke Pétert a leshatáron, aki egy pimasz csel után a tizenhatos jobb oldaláról, 13 méterről gyönyörűen tekert kapu bal oldalába, 1–0! Nem sokkal később megduplázhattuk volna az előnyt, ugyanaz volt a koreográfia, mint a gólnál, azzal a különbséggel, hogy Beke ezúttal laposan centerezett Adorján passza után, a középen érkező Sós Máté azonban sarokkal a jobb kapufa mellé helyezett.

A hazaiak Lisztes Krisztián két lövésével veszélyeztettek, majd átvették a meccs irányítását és két ziccerük is volt, Gundel-Takács Bence azonban mindkétszer hatalmas bravúrral szögletre mentett. A 23. percben viszont sajnos már kapusunk sem tudott megmenteni minket, némi szerencsével került a labda Lovrencsics elé, aki a mögötte érkező Halmaihoz passzolt, a hazai támadó pedig a felső léc segítségével a hálónkba lőtt, 1–1. A folytatásban visszavettek az iramból a csapatok, leginkább mezőnyben folyt a játék, így újabb gól nem esett a szünetig.

A második játékrész elejét megnyomták a hazaiak, a Soroksár legjobbja, Lisztes veszélyeztetett megint kétszer is, a védelmünk azonban jól állt a lábán és mindkét alkalommal szögletre mentett. Az 56. percben aztán ismét átvettük a vezetést: Sós szerzett labdát harciasan a félpályánál, majd a jobb szélen Bekét játszotta meg, aki betört a 16-oson belülre, majd laposan Sóshoz centerezett, aki közelről a soroksári kapuba lőtte a második gólunkat, 1-2!

Ezt követően mindkét oldalon rengeteg volt a szabálytalanság, több sárga lapot is kiosztott a játékvezető, a kapuk pedig főként távoli lövések miatt forogtak veszélyben, de vagy a kapusok hárítottak, vagy a támadók céloztak pontatlanul. A két edző cserékkel próbált frissíteni, a hajráig azonban tartottuk a vezetést. Lipcsei Péter együttese mindent egy lapra feltéve próbált egyenlíteni, ez azonban nem sikerült, így megőriztük előnyünket és bravúros győzelmet arattunk!

Csapatunk a legutóbbi négy fordulóban az ETO, a Haladás, a Siófok és a Soroksár ellen 10 pontot szerzett, biztató formában várhatjuk tehát a Tiszakécske és az Ajka elleni szezonzárót, ráadásul mindkét riválist hazai pályán fogadjuk majd!

Merkantil Bank Liga
18. forduló

SOROKSÁR SC–BUDAFOKI MTE
1–2 (1–1)

SOROKSÁR: Holczer – Króner, Kékesi A., Valencsik, Csontos (Pintér D., 60.) – Haris, Hudák M. (Redzic, 60.) – Halmai Á. (Köböl, 80.), Lőrinczy (Erdélyi L., 80.), Lisztes K. (Hajdú R., 69.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
BMTE: Gundel-Takács – Horgosi, Jagodics M., Fótyik (Kalmár O., 66.) – Csonka A., Adorján (Oláh B., 77.), Soltész I., Kovács D. (Margitics, a szünetben), Horváth O. (Györgyi, 82.) – Beke P. (Takács R., 66.), Sós M. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Halmai Á. (23.), ill. Beke P. (4.), Sós M. (56.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon