Kazincbarcikán zárjuk a szezont

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 34., utolsó fordulójában csapatunk a Kolorcity Kazincbarcika otthonában lép pályára.

Dajka László legénysége az előző fordulóban 2–0-ra legyőzte a Pécs együttesét, matematikailag is bebiztosítva NB II-es tagságát, így játékosaink felszabadultan játszhatnak Kazincbarcikán. Csapatunk 43 ponttal a 10. helyen áll a bajnoki tabellán, míg ellenfelünk csak a kevesebb győzelem, illetve a Kispesthez képest rosszabb gólkülönbség miatt a tizenkettedik. A középmezőny sűrűségét jól mutatja egyébként, hogy a 8. Ajkával kezdve és a 12. KBSC-vel bezárólag öt csapat is 43 ponttal áll a táblázaton.

Ami ellenfelünket illeti: a Csábi József-féle csapat hullámzó formát mutatott az elmúlt hetekben, s a legutóbbi öt meccsén két győzelmet (Honvéd, Haladás) és három vereséget (Tiszakécske, Soroksár, Győr) könyvelhettek el a barcikaiak. A KBSC hazai pályán kemény ellenfél, hiszen az idény során mindössze három vereséget szenvedett el a saját közönsége előtt – a Győr mellett a Nyíregyháza és a Szeged vitte el a pontokat a Kolorcity Arénából. A barcikaiak leggólerősebb játékosa a nyolcgólos Pinte Patrik, de a hét találatot jegyző Pekár László is veszélyt jelenthet Gundel-Takács kapujára.

A csapatok legutóbbi meccsén decemberben Vasvári Zoltán és Kovács Dávid góljaival nyertünk a Promontor utcában, így ellenfelünket vélhetően fűteni fogja majd a revansvágy.

“Örülök, hogy stabilizáltuk a helyünket a másodosztályban, de szeretnénk eredményesen zárni az évet. Nagyon nehéz dolgunk lesz Barcikán” – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően csapatunk mestere, Dajka László.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon