Két góllal nyertünk a III. Kerület ellen

Budafoki MTE

Csapatunk szerdán lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését, 12.00 órától a az NB III-as III. Kerület otthonában léptünk pályára. A napsütésben rendezett találkozón 2–0-ra nyertünk, köszönhetően Tischler Patrik és Kovács Dávid góljának.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az első félidőben az alábbi csapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács Bence – Horváth Olivér, Vaszicsku Gergő, Horgosi Donát, Csonka András – Soltész István, Nándori Botond – Bakti Balázs, Németh Márió, Sós Máté – Tischler Patrik.

Az első perceket megnyomták a hazaiak, a mi térfelünkön zajlott a játék, ráadásul minden labdakihozatalunkat magas letámadással próbálták megzavarni. Az első helyzet viszont előttünk adódott, amelyből meg is szereztük a vezetést: a 9. percben téli szerzeményünk, Bakti passzolt balról a középen érkező Némethez, aki nagyszerűen ugratta ki Tischlert a leshatáron, támadónk pedig egy higgadt cselt követően a kapu jobb oldalába passzolt, 0–1!

Nem sokkal később ismét Németh volt a főszereplő, aki a hosszú oldalon érkező Csonkát próbálta helyzetbe hozni, a védelem és az óbudaiak kapusa azonban együttes erővel megkaparintotta a játékszert játékosunk elől az ötös jobb sarkánál. A folytatásban átvették az irányítást a hazaiak, szépen járatták a labdát, az első komoly lehetőségüket viszont csak a félidő előtt nem sokkal alakították ki: Vankó kapott jó kiugratást a bal szélen, majd 10 méterről tüzelt, Gundel azonban bravúrral szögletre mentett. Az utolsó percekben még Némethnek volt két ígéretes távoli lövése, Hajagos azonban a helyén volt, így az eredmény nem változott.

A második játékrészre sort cseréltünk, csapatunkban pedig két próbajátékos is szóhoz jutott, így álltunk fel: Horváth András – Margitics Andor, Jagodics Márk, Fótyik Dominik – Bíró Márk, Adorján Krisztián, Oláh Bálint, Ágoston Donát, Kalmár Olivér – Kovács Dávid, Vasvári Zoltán.

Kalmár lövésével indult a félidő, amely nem sokkal szállt fölé, a túloldalon pedig egy bal oldali beadásszerű lövés okozott veszélyt, amelyről mindenki lemaradt és végül centikkel ment el a jobb oldali kapufa mellett. Ezt követően mezőnyben zajlott a játék, kiegyenlített volt a találkozó. A 70. percben Kirják tekert mellé nem sokkal, a hazai kaput pedig Oláh Bálint távoli bombája veszélyeztette, ám a kísérlet fölé szállt. A 80. minutumban Kovács adott nagyszerű keresztlabdát Margiticsnek, aki laposan centerezett, Ágoston pedig Vasvárit hozta ziccerbe, a fiatal támadó azonban a 16-os jobb oldaláról, 12 méterről a léc fölé lőtt.

A 85. percben viszont lezártuk a meccset: Kovács iramodott meg a bal szélen, majd a büntetőterületen belül, 10 méterről mértani pontossággal lőtte ki a rövid alsó sarkot, kialakítva ezzel a végeredményt.

Felkészülési mérkőzés

III. Kerület – Budafoki MTE 0–2 (0–1)
Gólszerző:
Tischler P. (8.), Kovács D. (85.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon